Site icon NewsIT

“Περίεργη” δήλωση Τραμπ: Θα ήταν τιμή μου να συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν!

01.05.2017 | 20:33
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

- Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραχώρησε συνέντευξη του στο πρακτορείο “Bloomberg” - Οι δηλώσεις του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν γίνονται εν μέσω της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας - “Θα τον συναντούσα υπό κατάλληλες συνθήκες”  

Την ώρα που η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας έχει χτυπήσει… κόκκινο, ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μια “περίεργη” δήλωση για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα ήταν τιμή του να τον συναντήσει.

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο “Bloomberg”, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως “οι περισσότεροι πολιτικοί δεν θα το έλεγαν ποτέ αυτό, αλλά εγώ σας λέω πως υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα τον συναντούσα. Θα ήταν τιμή μου να το κάνω”.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι συνθήκες. 

Πάντως, χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε  σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS πως ο βορειοκορεάτης ηγέτης είναι “παμπόνηρος” γιατί κατάφερε να επιβληθεί στην εξουσία παρά το νεαρό της ηλικίας του και τις ανταγωνιστικές φιλοδοξίες των υψηλόβαθμων μέσα στη χώρα του.
“Ο κόσμος διερωτάται αν είναι διανοητικά υγιής. Δεν ξέρω τίποτε. Αυτό που μπορώ να σας πω –και σε πολύ κόσμο δεν αρέσει που το λέω– είναι ότι διαδέχτηκε τον πατέρα του σε ηλικία 26 ή 27 ετών. Συναλλάσσεται με πρόσωπα κατά τα φαινόμενα σκληρά, κυρίως με τους στρατηγούς και άλλους. Και πολύ νέος κατάφερε να αναλάβει την εξουσία”, είπε.

“Πολλοί -είμαι πεπεισμένος γι αυτό- προσπάθησαν να του πάρουν την εξουσία αυτή, είτε ήταν ο θείος του είτε άλλοι. Και εντούτοις αυτός κατάφερε να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση. Συνεπώς, σίγουρα είναι παμπόνηρος”, πρόσθεσε και επανέλαβε ότι θέλει να αποκλείσει τη βορειοκορεατική πυρηνική απειλή, βασιζόμενος στον κινεζικό παράγοντα, ακόμη κι αν αυτό μπορούσε να γίνει σε βάρος της εμπορικής διαμάχης υπόσχεται να έχει με τον ασιατικό οικονομικό κολοσσό. “Ειλικρινά, νομίζω ότι η Βόρεια Κορέα είναι ίσως σημαντικότερη από το εμπόριο. Το εμπόριο είναι πολύ σημαντικό. Αλλά σε σχέση με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με εν δυνάμει εκατομμύρια νεκρούς, θα έλεγα ότι το εμπόριο περνά σε δεύτερη θέση”.

 

Ο Κιμ έτοιμος να πατήσει το κουμπί!

 

 

Νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει” ανά πάσα στιγμή” μια έκτη πυρηνική δοκιμή – μια δήλωση η οποία γίνεται σε μια στιγμή που η ένταση έχει ήδη κορυφωθεί στην κορεατική χερσόνησο.

Πολλοί ειδικοι πιστεύουν εδώ και εβδομάδες, βασιζόμενοι στην ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών, πως η Πιονγιάνγκ είναι πράγματι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια έκτη πυρηνική δοκιμή.

Σήμερα εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε πως η Πιονγκγιάνγκ είναι “εντελώς έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιλογή των ΗΠΑ”.

Το καθεστώς θα συνεχίσει να ενισχύει τις δυνατότητές του όσον αφορά τις “προληπτικές πυρηνικές επιθέσεις”, εκτός εάν η Ουάσινγκτον σταματήσει τις εχθρικές πολιτικές της, ανέφερε ο εκπρόσωπος αυτός σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

“Τα μέτρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για να ενισχυθεί στο μέγιστο η πυρηνική δύναμη θα ληφθούν με επιτυχία ανά πάσα στιγμή και στον τόπο που θα αποφασίσει η ανώτατη ηγεσία της”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος υπαινισσόμενος μια έκτη πυρηνική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει από το 2006 πέντε πυρηνικές δοκιμές, από τις οποίες δύο το 2016. Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι το καθεστώς, ένα από τα πιο απομονωμένα του κόσμου, έχει κάνει προόδους προς την υλοποίηση του στόχου του, που είναι να αποκτήσει διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους που να μπορουν να πλήξουν τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγές: Bloomberg, Sputnik

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version