Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τραμπ: Το «μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» στην ιστορία των ΗΠΑ η δίκη μου

Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία Αρχείου

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο (13/2) πως η δίκη του στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας». 

Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή μετά την απαλλαγή του από τη Γερουσία στη δεύτερη δίκη του μέσα σε 12 μήνες. Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε το Σάββατο (13/2) την απαλλαγή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από την κατηγορία της υποκίνησης της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Με ψήφους 57-43 η Γερουσία απαλλάσσει τον πρώην Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, για την καταδίκη του οποίου χρειάζονταν 67 ψήφοι.

Click4more: ΗΠΑ: Αθώος ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε η Γερουσία

 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να «συνεχίσει» να υπερασπίζεται «το μεγαλείο της Αμερικής». «Το σπουδαίο, ιστορικό και πατριωτικό κίνημά μας, Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά (Make America Great Again), μόλις άρχισε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. 

«Τους μήνες που έρχονται, θα έχω πολλά πράγματα να μοιραστώ μαζί σας και ανυπομονώ να συνεχίσουμε την απίθανη περιπέτειά μας για το μεγαλείο της Αμερικής», πρόσθεσε χωρίς να δίνει διευκρινήσεις για το πώς οραματίζεται το πολιτικό του μέλλον.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους γερουσιαστές «που υπερασπίστηκαν περήφανα το Σύνταγμα» και ψήφισαν κατά της ενοχής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που μέσα σε ένα χρόνο έχει παραπεμφθεί σε δίκη δύο φόρες. Και τις δύο φορές ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός απαλλάχθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις