Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραμπ: Υπερασπίζεται την ξανθιά βοηθό του για τους κοριούς στους φούρνους μικροκυμάτων!

Τραμπ: Υπερασπίζεται την ξανθιά βοηθό του για τους κοριούς στους φούρνους μικροκυμάτων!

Μια από τις κορυφαίες συμβούλους του Αμερικανού προέδρου η Κέλιαν Κόνγουεϊ κατάφερε και πάλι να προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις της. Η ξανθιά σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι δεν έχει αποδείξεις ότι ο Ομπάμα τον παρακολουθούσε αλλά θα μπορούσε να το κάνει ακόμα και από τον φούρνο μικροκυμάτων. Ο Τραμπ έσπευσε να την υπερασπιστεί μέσω Twitter.

“Tα μέσα ενημέρωσης είναι αγενή απέναντι στους εκπροσώπους μου που εργάζονται τόσο σκληρά. Δείξτε συμπάθεια, θα ήταν πολύ καλύτερο”, έγραψε ο Τραμπ.

Νωρίτερα, η σύμβουλος του Τραμπ είχε δηλώσει: “Δεν έχω καμία απόδειξη, όμως για αυτό διεξάγεται έρευνα από το Κογκρέσο. Μπορεί να παρακολουθείται κάποιος μέσα από τα τηλέφωνά του, σίγουρα από τις τηλεοράσεις του” ακόμη και “από τους φούρνους μικροκυμάτων που μετατρέπονται σε κάμερες. Ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα γεγονός της σύγχρονης ζωής”.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ η οποία εμφανίστηκε σήμερα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων, άφησε πάντως να πλανάται το ερώτημα, λέγοντας στην εφημερίδα USA Today ότι “υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρακολουθούν οι μεν τους δε” ακόμη και μέσα από φούρνους μικροκυμάτων.

Στις 4 Μαρτίου, με σειρά αναρτήσεων του στο Twitter, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι είχε υποκλέψει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα διέψευσε αυτόν τον ισχυρισμό, ενώ ο Τζέιμς Κλάπερ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών επί προηγούμενης κυβέρνησης τόνισε ότι οι υπηρεσίες που είχε υπό την ευθύνη του δεν οργάνωσαν καμία επιχείρηση υποκλοπών σε βάρος του Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ωστόσο επέμεινε στις κατηγορίες του και ζήτησε από τις επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν την ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές να ερευνήσουν και το θέμα των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, που είναι επίσης Ρεπουμπλικανός, απάντησε “όχι” την Κυριακή όταν ρωτήθηκε από το CBS News αν έχει λόγους να πιστεύει τους ισχυρισμούς του Τραμπ. Να σημειωθεί ότι ο Ράιαν είναι ένας από τους οκτώ βουλευτές που έχουν πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε