Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραπεζίτης… Ρομπέν των Δασών – Άδειαζε λογαριασμούς πλουσίων και έβαζε τα χρήματα σε φτωχούς πελάτες!

Τραπεζίτης… Ρομπέν των Δασών – Άδειαζε λογαριασμούς πλουσίων και έβαζε τα χρήματα σε φτωχούς πελάτες!

Πολλοί λένε ότι η πράξη του θυμίζει τον Ρομπέν των Δασών. Πρόκειται για τον Τζιλμπέρτο Μπασκέρα, διευθυντή σε ένα μικρό τραπεζικό υποκατάστημα στο Φρίουλι στη βόρεια Ιταλία. Ο τραπεζίτης αποδείχθηκε ότι άδειαζε λογαριασμούς πλουσίων και έδινε τα χρήματα σε φτωχούς πελάτες.

Ο Τραπεζίτης – Ρομπέν των Δασών από το 2009 άρχισε σταδιακά να παίρνει χρήματα από πλούσιους πελάτες της τράπεζας. Συνολικά μετέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ σε φτωχούς πελάτες, γιατί όπως λέει ήθελε να τους βοηθήσει.

Όπως λέει η εφημερίδα La Repubblica η εισαγγελία του Ούντινε του απήγγειλε κατηγορίες για υπεξαίρεση και απάτη.

Όπως λέει δεν το μετανιώνει και λέει ότι είχε σκοπό να επιστρέψει σταδιακά τα χρήματα στους λογαριασμούς.
«Αφότου αποκαλύφθηκε η ιστορία, τηλεφώνησα προσωπικά σε όλους όσους είχα αφαιρέσει χρήματα για να τους εξηγήσω τα κίνητρά μου», τονίζει τώρα ο ίδιος. Όπως εξηγεί επίσης ο δικηγόρος του Ρομπέρτο Μέτε, «το έκανε για να βοηθήσει κατόχους λογαριασμών, που αντιμετώπιζαν δυσκολίες ή που δεν είχαν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό».
«Ζει σε μια μικρή πόλη, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, το έκανε ως μία καλή πράξη», προσθέτει ο δικηγόρος του, ενώ ο ίδιος ο Τζιλμπέρτο εξηγεί: «ακλόνηντο πιστεύω μου είναι πως εκτός από την προστασία των αποταμιευτών, καθήκον μας είναι επίσης να βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις