Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ – Με νέα Navtex προσπαθούν να διώξουν το γεωτρύπανο της ENI

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ – Με νέα Navtex προσπαθούν να διώξουν το γεωτρύπανο της ENI

Η Τουρκία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως χώρα – πειρατής στην Μεσόγειο. Για ακόμα μια φορά τραβάει το σχοινί και προσπαθεί να εμποδίσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ. Οι Τούρκοι προχώρησαν σήμερα στην ανανέωση της παράνομης Navtex που καλύπτει περιοχή του οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η νέα Navtex που αναρτήθηκε στις 12.37 το μεσημέρι, έχει ισχύ μέχρι τις 10 Μαρτίου. Η προηγούμενη παράνομη Navtex των Τούρκων που βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, τερματίζεται την ερχόμενη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 12 τα μεσάνυχτα.

 

 

Ο μέγιστος φόβος για την κυπριακή κυβέρνηση είναι να φύγει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ από την περιοχή χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε έρευνα. Αυτό σημαίνει ότι όλο το ενεργειακό της πρόγραμμα μπαίνει υπό την αίρεση των τουρκικών προκλήσεων. Κι αυτό, δυστυχώς, η Άγκυρα το γνωρίζει πολύ καλά.

Η Λευκωσία δεν κάνει πολιτική των κανονιοφόρων, ούτε των μεγαφώνων είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η διπλωματική οδός είναι η προσφερόμενη για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις