Κόσμος

Τρεις γυναίκες κατηγορούν τον Γκόρντον Σόντλαντ για σεξουαλική παρενόχληση

Τρεις γυναίκες κατηγορούν τον Αμερικανό πρεσβευτή στην ΕΕ, Γκόρντον Σόντλαντ, για σεξουαλική παρενόχληση, αναφέρουν σε άρθρα τους που δημοσιεύθηκαν χθες Τετάρτη το περιοδικό Portland Monthly και ο ιστότοπος ProPublica.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι τρεις γυναίκες καταγγέλλουν ότι έγιναν στόχος αντιποίνων αφού αρνήθηκαν τις σεξουαλικές προτάσεις αυτού του πλούσιου επιχειρηματία, ο οποίος έγινε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ μετά τη δωρεά που έκανε στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα γεγονότα αφορούν μια περίοδο προτού ο Σόντλαντ γίνει πρεσβευτής όταν διαχειριζόταν ξενοδοχεία στο Σιάτλ και το Πόρτλαντ.

Ο Σόντλαντ είναι μάρτυρας –κλειδί στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων με στόχο την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Ο ίδιος αρνείται τους ισχυρισμούς και κατηγορεί τις γυναίκες ότι τον στοχοθετούν για τον ρόλο του στη διαδικασία παραπομπής του Τραμπ.

«Αυτοί οι αναληθείς ισχυρισμοί για μη συναινετικές θωπείες και φιλιά είναι μια σκευωρία και, πιστεύω ότι έχουν συντονιστεί για πολιτικούς λόγους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Είναι αβάσιμοι και τους διαψεύδω κατηγορηματικά».

Μία από τις γυναίκες κατήγγειλε ότι συναντήθηκε με τον Σόντλαντ, ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχειακού ομίλου, πριν 16 χρόνια για να του ζητήσει να επενδύσει σε ένα σχέδιό της. Μία άλλη εργαζόταν σε ασφαλιστική εταιρεία η οποία είχε συμβόλαιο με τον Σόντλαντ και η τελευταία αναζητούσε εργασία.

Και οι τρεις καταγγέλλουν ότι αυτός προσπάθησε να τις φιλήσει με τη βία και ότι τις θώπευσε με ανάρμοστο τρόπο το διάστημα 2003 με 2008.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή AHI σε Μάρκο Ρούμπιο: Ζητά σαφή επαναβεβαίωση των αμερικανικών θέσεων για το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Το Ινστιτούτο καλεί, επίσης, τις ΗΠΑ να διατηρήσουν μια σταθερή και συνεπή προσέγγιση στις θαλάσσιες διαφορές της Ανατολικής Μεσογείου, με βάση το διεθνές δίκαιο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Χαστούκι» Εζέλ σε Ερντογάν: «Η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου γίνεται αποδεκτή από όλους, το τουρκολιβυκό μνημόνιο καταδικάζεται»
Σφοδρά πυρά του αρχηγού της τουρκικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τον αποκλεισμό από το SAFE, τα F-35 και την υπεροχή της Ελλάδας στους εξοπλισμούς
Τουρκία, Οζγκούρ Εζέλ
Έφοδος του FBI σε σπίτι στην Καλιφόρνια για πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών – Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
Τον περασμένο Αύγουστο, το FBI συνέλαβε τον Έρικ Σουόλγουελ σε αεροδρόμιο, κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικές συσκευές του και έγινε έρευνα στην κατοικία του στην Ουάσιγκτον
Eric Swalwell
Βραζιλία: Αναφορές ότι ο Φλάβιο Μπολσονάρο έφυγε από τη χώρα – Έρευνα για ξένη χρηματοδότηση στην εκστρατεία
Ο δικαστής Φλάβιο Ντίνο ζητά από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία να εξετάσει τον ρόλο της αμερικανικής συντηρητικής ομάδας Rockbridge Network, αλλά και πιθανή «αλγοριθμική χειραγώγηση» από τη Meta
Φλάβιο Μπολσονάρο