Κόσμος

Τρεις νεκροί ναυτικοί στο ελληνόκτητο πλοίο Eternity που δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι

Οι ναυτικοί εγκλωβίστηκαν στο μηχανοστάσιο από έκρηξη που προκλήθηκε σε αυτό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους

Μπαράζ επιθέσεων δέχονται πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι με το πλήρωμα του ελληνόκτητου πλοίου Eternity να μετρά τρεις νεκρούς. Οι ναυτικοί εγκλωβίστηκαν στο μηχανοστάσιο από έκρηξη που προκλήθηκε σε αυτό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Επίσης όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ  υπάρχουν και δύο σοβαρά τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας έχει ακρωτηριαστεί.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας (07/07/25), ενώ πλοίο έπλεε 50 ναυτικά μίλια ανοιχτά της πόλης Χοντέιντα της Υεμένης.

Οι αντάρτες Χούθι επιτέθηκαν με μικρά ταχύπλοα, επανδρωμένα, τα οποία περικύκλωσαν το πλοίο και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Στη συνέχεια, σημειώθηκαν εκρήξεις στο μηχανοστάσιο.

Το πλοίο παραμένει ακινητοποιημένο και έχει παρουσιάσει εισροή υδάτων.

Το τραγικό είναι ότι παρότι προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το πλοίο δεν τα κατάφεραν καθώς έχουν καταστραφεί τα σωστικά μέσα.

Μάλιστα, ένα παραπλέον φορτηγό πλοίο που προσέγγισε στα 5 ναυτικά μίλια υποχρεώθηκε να αποχωρήσει καθώς οι αντάρτες παραμένουν στην περιοχή και άνοιξαν εκ νέου πυρ.

πηγή φωτογραφίας: Marine Traffic 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα