Κόσμος

Τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση Μπλίνκεν – Φιντάν – Παγωμένο κλίμα και απόσταση από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ‘Αγκυρα χωρίς να γίνουν από κοινού δηλώσεις.

Βασικό θέμα της συνάντησης του Άντονι Μπλίνκεν με τον Χακάν Φιντάν, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες και 40 λεπτά, ήταν οι εξελίξεις στη Γάζα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Άντονι Μπλίνκεν έφυγε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναχωρήσει αμέσως για το Τόκιο.

Ιδιαίτερα σχολιάζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ απέφυγε τον εναγκαλισμό από τον Αμερικανό ομόλογο λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση μπροστά στις κάμερες. 

 

Η ψυχρότητα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι εμφανής μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή και τη στήριξη τους στο Ισραήλ. Για την τουρκική πλευρά σημείο τριβής είναι και η αμερικανική στήριξη στις «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας» που απαρτίζονται κυρίως από Κούρδους πολιτοφύλακες.

Ενδεικτική της ψυχρότητας ήταν η χθεσινοβραδυνή χαμηλού επιπέδου υποδοχή του Αντονι Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο της Αγκυρας, όπου τον υποδέχτηκε από τουρκικής πλευράς ο αντινομάρχης Αγκυρας Ναμίκ Κεμάλ Ναζλί και η διευθύντρια του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδια για τις διμερείς πολιτικές σχέσεις, πρέσβειρα Γιαπράκ Μπαλκάν, επισημαίνει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος (Yeni Safak, Aksam, Yeni Akit).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία «φλέγεται»: Διαδηλωτές «μπούκαραν» στο δημαρχείο της Μασσαλίας – Φοιτητές, «Κίτρινα Γιλέκα» και συνδικάτα στους δρόμους κατά της ακρίβειας
Επεισόδια, δακρυγόνα και πάνω από 100 συλλήψεις στις 160 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εντάσεις
Reuters
Tο ξενοδοχείο «The Plaza» της Νέας Υόρκης κλείνει τις πόρτες του για 4 χρόνια - Αποκαθίσταται η εμβληματική του πρόσοψη
Είναι διάσημο για την εντυπωσιακή του είσοδο με το κόκκινο χαλί, τη γαλλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική του και τις εμφανίσεις του σε ταινίες όπως το «HOME ALONE 2» και το «Bride Wars»
The plaza
NYT: Τραμπ και Ζελένσκι στα πρόθυρα οριστικής ρήξης – Η στήριξη στον Πούτιν, η εξάρτηση στις ΗΠΑ και το μέλλον του πολέμου
Μέσα σε λίγες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ γύρισε την πλάτη του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ξεκίνησε να στηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω επικρίσεων για την στάση του στον πόλεμο και τις τιμές στο ντίζελ
REUTERS 26