Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Τρέμε Πιστόριους! Έφεση στην ποινή «χάδι» για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ

Πιστόριους

Έφεση από τους εισαγγελείς για επιμήκυνση της ποινής του Όσκαρ Πιστόριους. Είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλακή για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ.

Η έφεση των εισαγγελέων για την ποινή χάδι στον Όσκαρ Πιστόριους θα εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 3 Νοεμβρίου. Η καταδίκη του παραολυμπιονίκη για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013 είχε προκαλέσει σάλο. Είχε θεωρηθεί εξαιρετικά επιεικής.

Η προσφυγή των εισαγγελέων θα ακουστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής στις 3 Νοεμβρίου. Η απόφαση έρχεται λίγο καιρό μετά από ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε για τη στυγερή δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ.


Ήταν τον Ιούλιο του 2016 που ο Όσκαρ Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ. Την είχε πυροβολήσει τέσσερις φορές την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=yA0-Vm7smgw

Ήταν οι σφαίρες που ανακτήθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος που επέτρεψαν στον εμπειρογνώμονα Chris Mangena να σχηματίσει τα στοιχεία που μετέτρεψαν την καταδίκη του σε ανθρωποκτονία. Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, ο Mangena ισχυρίζεται πως ο Όσκαρ Πιστόριους γνώριζε τι έκανε όταν την πυροβόλησε 4 φορές.

https://www.youtube.com/watch?v=96NN8HnR8y4

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Όσκαρ Πιστόριους για τη Ρίβα Στέενκαμπ

Ο Όσκαρ Πιστόριους ισχυριζόταν πως πέρασε τη Ρίβα Στέενκαμπ για διαρρήκτη και πυροβόλησε 4 φορές πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου. Αρνούνταν ότι δολοφόνησε τη Ρίβα Στέενκαμπ σε έκρηξη οργής. Υποστηρίζει ότι προσπαθούσε να την προστατεύσει από τον διαρρήκτη που είχε μπει σπίτι τους.

O Mangena χρησιμοποίησε γραφικά για να δείξει την τροχιά που ακολούθησαν οι σφαίρες. Η Ρίβα Στέενκαμπ ήταν όρθια όταν δέχτηκε την πρώτη σφαίρα. Ο εμπειρογνώμονας εκτιμά ότι τότε έπεσε πάνω σε θήκη για περιοδικά που βρισκόταν μέσα στο μπάνιο.

Μια θέση που γνώριζε ακριβώς που ήταν ο Πιστόριους. Για αυτό και άλλαξε κατεύθυνση, πυροβολώντας τρεις ακόμα φορές. Η τελευταία σφαίρα βρήκε τη Ρίβα Στέενκαμπ στο κεφάλι. “Πυροβόλησε προς τη θήκη για περιοδικά. Οπότε για μένα ήξερε ακριβώς τι έκανε”.

 

Στη διάρκεια της δίκης ο Όσκαρ Πιστόριους αρνήθηκε πως γνώριζε ότι η Ρίβα Στέενκαμπ ήταν πίσω από την πόρτα. Συχνά ξεσπούσε σε δάκρυα και προσευχόταν όταν ακούγονταν λεπτομέρειες για τα τραύματά της. Μια τακτική που φέρεται να ακολούθησε ο κατηγορούμενος και η νομική του ομάδα για να κερδίσει την εύνοια του δικαστή.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις