Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τρέμει ο Τραμπ! Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσέλαβε δικηγόρο για το σκάνδαλο με τη Ρωσία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Μετά τον ίδιο τον Τραμπ, τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πένς, αλλά και τον γαμπρό του πλανητάρχη ήρθε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς να προσλάβει δικηγόρο για την έρευνα που αφορά στην εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν διευκρίνισε αν θα είναι ο δικηγόρος που θα εκπροσωπεί τον Σέσιονς στην ομοσπονδιακή έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Κούπερ παραβρέθηκε στην ακρόαση για το διορισμό του Σέσιονς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που έγινε στην Γερουσία, αλλά και στην δεύτερη ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών της Γερουσίας, στις αρχές Ιουνίου.

Ο ίδιος αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα που διεξάγεται για την Ρωσία στις αρχές Μαρτίου, αμέσως μετά την γνωστοποίηση αναφορών που τον έφεραν να έχει συναντηθεί προεκλογικά με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ. Από τότε, διερευνάται ο ρόλος του στην αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ τον Μάιο. Ο Κόμεϊ έχει κατηγορήσει τον πρόεδρο Τραμπ για την αποπομπή του, υποστηρίζοντας ότι αυτή έγινε στοχεύοντας στην υποβάθμιση της έρευνας για πιθανές σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων.

Στην διάρκεια της ακρόασής του ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας, ο Σέσιονς αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει κάποια παράνομη ενέργεια.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε