Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τριγμοί για Τραμπ – Παραδόθηκε στο FBI ο προσωπικός του δικηγόρος!

Τριγμοί για Τραμπ – Παραδόθηκε στο FBI ο προσωπικός του δικηγόρος!
φωτογραφία: Reuters

Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο περιλαμβάνει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης με τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν.

Ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, δήλωσε απόψε ενώπιον δικαστηρίου ότι κατ’ εντολή ενός “υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα” φρόντισε να καταβάλει χρήματα “με κύρια επιδίωξη τον επηρεασμό των εκλογών”.

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος για συνολικά οκτώ κατηγορίες, οι πέντε από τις οποίες αφορούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Παραδέχτηκε επίσης ότι παραβίασε τη νομοθεσία περί εκλογικής χρηματοδότησης κατά διαταγή ενός “υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα” τον οποίο δεν κατονόμασε. Η φωνή του Κόεν “έσπασε” ενώ απαντούσε στις ερωτήσεις του δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ Γ΄.

Ο συμβιβασμός τον οποίο συμφώνησε ο Κόεν με τις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνει την πιθανή επιβολή ποινής φυλάκισης έως πέντε ετών και τριών μηνών, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν όπου οδηγήθηκε απόψε ο 51χρονος δικηγόρος.

Το κατηγορητήριο φωτιά για τον Κόεν που τσουρουφλίζει τον Τραμπ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το NBC News, ο Μάικλ Κόεν, κατηγορείται για φοροδιαφυγή, αλλά, κυρίως για εμπλοκή σε υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και η Ρωσία.

Ο Μάικλ Κόεν, παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και οδηγήθηκε άμεσα ενώπιον του δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Όπως μεταδίδει το NBC News, ο 51χρονος δικηγόρος δήλωσε ένοχος για:

-Φοροδιαφυγή

-Τραπεζική απάτη και

-Παραβίαση των χρηματοδοτικών κανόνων των προεκλογικών εκστρατειών

Στα σχοινιά ο Τραμπ

Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να αυξήσει τους νομικούς κινδύνους για τον πρόεδρο, αφού εγείρεται η πιθανότητα να έχει παράσχει ο Κόεν πληροφορίες στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την πιθανή συνεργασία της με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ.

Ο Κόεν υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης του Τραμπ επί μία δεκαετία αφού ήταν ο προσωπικός δικηγόρος του στον Οργανισμό Τραμπ και συνέχισε να του παρέχει νομικές συμβουλές και μετά την εκλογή του στην προεδρία.

Κάποια στιγμή ο δικηγόρος είχε διαβεβαιώσει ήταν πρόθυμος να “φάει μια σφαίρα” για να προστατεύσει τον Τραμπ όμως η σχέση τους επιδεινώθηκε ραγδαία μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε το FBI τον Απρίλιο στο γραφείο, το σπίτι και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμενε ο Κόεν.

πηγή: NBC News

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις