Παρασκευή, 24 Μαΐ
27oC Αθήνα

Τρικυμία εν κρανίω! Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί θα κάνουν νοθεία στις εκλογές με όπλο τον κορονοϊό

Τρικυμία εν κρανίω! Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί θα κάνουν νοθεία στις εκλογές με όπλο τον κορονοϊό

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές έχουν μπει οι ΗΠΑ με τους χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό να πληρώνουν το βαρύ τίμημα της διακυβέρνησης Τραμπ ο οποίος στο συνέδριο του κόμματός του επέλεξε έναν καταγγελτικό και επιθετικό τόνο. Ήταν δηλαδή ο εαυτός του. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε ικανό αριθμό ψήφων ώστε να γίνει επίσημα υποψήφιος της παράταξης και να διεκδικήσει νέα θητεία στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ την 3η Νοεμβρίου, προειδοποιώντας – χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις – ότι ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με «νοθεία» στην αναμέτρηση.

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η επιστολική ψηφοφορία, κάτι που δεν είναι καινούριο στις εκλογές στις ΗΠΑ, που όμως φέτος αναμένεται να είναι πολύ πιο ευρεία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μπορεί να πολλαπλασιάσει τις παρατυπίες και τις απάτες.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας των εκλογών ωστόσο επισημαίνουν ότι οι παρατυπίες, πολύ περισσότερο η νοθεία, είναι πολύ σπάνια φαινόμενα στη χώρα.

Ο Τραμπ μίλησε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, αφού επισημοποιήθηκε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος. Θα αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Ο μοναδικός τρόπος να μας πάρουν τη νίκη είναι να κάνουν νοθεία», υποστήριξε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. Διότι «θα νικήσουμε», συμπλήρωσε.

«Αυτό που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν την COVID για να κλέψουν τις εκλογές», είπε ο Τραμπ. «Χρησιμοποιούν την COVID για στερήσουν με απάτη από τον Αμερικανικό λαό (…) δίκαιες και ελεύθερες εκλογές».

Ο Μπάιντεν, 77 ετών, προηγείται του Τραμπ, 74 ετών, στις δημοσκοπήσεις, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε πολλές από τις πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Το GOP, αφήνοντας κατά μέρος την πολιτική του παράδοση, δεν θα ψηφίσει στο συνέδριό του φέτος κείμενο-πλατφόρμα, εκφράζοντας αντ’ αυτού απλά την υποστήριξή του στην πολιτική του Τραμπ. Η εκστρατεία του προέδρου έδωσε στη δημοσιότητα σειρά μάλλον γενικόλογων εξαγγελιών, όπως η «δημιουργία 10 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας σε 10 μήνες».

Αντίθετα με το συνέδριο των Δημοκρατικών, δεν θα μιλήσουν εν ζωή πρώην πρόεδροι ή πρώην υποψήφιοι πρόεδροι.

Στα αξιοσημείωτα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων είναι πως έγινε υπόθεση πολύ οικογενειακή: πέραν της συζύγου του Τραμπ, της πρώτης κυρίας Μελάνιας, θα εκφραστούν στο βήμα τέσσερα παιδιά του, ο Ντόναλντ ο νεότερος, ο Έρικ, η Τίφανι και η Ιβάνκα.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποδεχθεί τυπικά, για δεύτερη φορά, το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων μεθαύριο Πέμπτη, εκφωνώντας ομιλία σε έναν από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις