Κόσμος

Τρίτο lockdown στο Παρίσι: Όλα τα νέα μέτρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια Γάλλοι, μεταξύ αυτών οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού, θα μπουν εκ νέου σε καραντίνα από αύριο και για έναν μήνα, με ένα καθεστώς πιο ευέλικτο σε σύγκριση με προηγούμενες καραντίνες, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση, μπροστά στην επιτάχυνση της πανδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία.

«Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες» σε 16 διαμερίσματα, μεταξύ αυτών στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ, την ώρα που η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 100.000 νεκρών από την Covid και η «πρόοδος της επιδημίας επιταχύνεται».

Click4more: Σουηδία: Συναγερμός για θάνατο γυναίκας μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Εξήγησε, εντούτοις, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα καταστήματα πώλησης «ειδών πρώτης ανάγκης», μεταξύ αυτών και τα βιβλιοπωλεία.

«Σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός της οικίας, κυρίως για να πάρει κανείς αέρα, να βγει για έναν περίπατο, να αθληθεί, θα γίνονται υπό συγκεκριμένο πλαίσιο, όμως βάσει λιγότερο αυστηρών κανόνων σε σύγκριση με τον περασμένη Μάρτιο και Νοέμβριο», κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων καραντινών στη Γαλλία, υπογράμμισε.

Όμως, οι μετακινήσεις εκτός των περιφερειών θα απαγορεύονται. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 20.00 το βράδυ τοπική ώρα.

Παρίσι Γαλλία lockdown μετάλλαξη Όμικρον

«Είναι ένας τρίτος δρόμος που ακολουθούμε, ένας δρόμος που θα επιτρέψει να φρενάρουμε (την επιδημία) χωρίς να μείνουμε κλεισμένοι», τόνισε, περιγράφοντας τα μέτρα ως «απαραίτητα», «ισορροπημένα» και «τοποκεντρικά».

Μετά τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η Γαλλία θα επαναλάβει, εξάλλου, τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως έγινε γνωστό από τον Γάλλο πρωθυπουργό, που διευκρίνισε ότι και ο ίδιος θα εμβολιαστεί αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ