Κόσμος

Τρίτος «κόκκινος συναγερμός» στην Σανγκάη για τον καύσωνα – Σε επίπεδα ρεκόρ η θερμοκρασία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σφοδρό κύμα καύσωνα που πλήττει την Κίνα τις τελευταίες ημέρες συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα. η Σανγκάη εξέδωσε τον υψηλότερο συναγερμό για ακραία ζέστη για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι. 

Οι θερμοκρασίες στην Σανγκάη αναμένεται σήμερα να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν τα επίπεδα ρεκόρ στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας. Η πόλη των 25 εκατ. κατοίκων ανακοίνωσε «κόκκινο συναγερμό», που αποτελεί ένδειξη ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον στους 40 βαθμούς Κελσίου το επόμενο 24ωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σανγκάη έχει εκδώσει τρεις «κόκκινους» συναγερμούς τις πέντε τελευταίες ημέρες, κάτι που θεωρείται σπάνιο καθώς η πόλη έχει εκδώσει 17 τέτοιες προειδοποιήσεις από τότε που άρχισαν να διατηρούνται τα σχετικά αρχεία το 1873. Την Τετάρτη (13.07.2022) οι θερμοκρασίες στην πόλη έφθασαν τους 40,9 βαθμούς Κελσίου, όπως το επίπεδο ρεκόρ που καταγράφηκε στα τέλη Ιουλίου του 2017.

Στο σύστημα προειδοποίησης τριών βαθμίδων στην Κίνα, οι οικοδομικές εργασίες και άλλες εξωτερικές δραστηριότητες περιορίζονται ή σταματούν στην περίπτωση «κόκκινου» συναγερμού.

Δείτε βίντεο:

Οι υψηλές θερμοκρασίες συνέπεσαν με τα μαζικά τεστ για COVID-19 σε πολλές περιοχές αυτή την εβδομάδα εν μέσω περιορισμένων εξάρσεων κορονοϊού, δυσκολεύοντας πολλούς κατοίκους αλλά και υγειονομικούς εργαζόμενους που φορούν στολές προστασίας. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους αυτούς είχαν κολλήσει με ταινία μπουκάλια με παγωμένο νερό στις στολές τους, ενώ άλλοι κάθονταν δίπλα σε παγοκολώνες για να δροσιστούν. Σε κάποιες κοινότητες, οι διαγνωστικοί έλεγχοι για τους κατοίκους ξεκίνησαν αργά το απόγευμα όταν η θερμοκρασία είχε πέσει.

Το ήμισυ της κινεζικής επικράτειας έχει επηρεαστεί από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες τον τελευταίο μήνα. Οι περιοχές στη λεκάνη του ποταμού Γιανγκτσέ -που περικλείει μητροπόλεις από τη Σανγκάη έως το Τσονγκίνγκ στην ενδοχώρα- έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κύματα καύσωνα κατά την τελευταία εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κομισιόν έβγαλε οδηγίες επιβίωσης 72 ωρών για τους πολίτες όλης της Ευρώπης σε περίπτωση κρίσης ή απειλής
«Από τη συσκευασία των απαραίτητων ειδών σε μια τσάντα έκτακτης ανάγκης έως τη γνώση του πώς να αντιδράσει κανείς όταν συμβεί καταστροφή, η ετοιμότητα ξεκινά με πρακτικά μέτρα»
Sergey Tolmachev 79
Ισπανία: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε παρουσίασε έκτακτο σχέδιο ασφαλείας με διπλό έλεγχο και τεχνητή νοημοσύνη - Νέες απεργίες προ των πυλών, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές
Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε