Κόσμος

Τρόμος και αίμα μετά από επίθεση στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 24 είναι οι νεκροί και 40 οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, που έγινε σήμερα το πρωί στα δυτικά της πρωτεύουσας, Καμπούλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου των Εσωτερικών.

 

“Η έκρηξη έγινε κοντά στο σπίτι του Μοχάμεντ Μοχακίκ αναπληρωτή του Αμπντάλα Αμπντάλα στις 06:50 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με το Xinhua, που επικαλείται τον μάρτυρα Αμπντούλ Τζαλίλ.

 

Τα τοπικά ΜΜΕ επικαλούνται πηγές από το γραφείο του Μοχακίκ μεταδίδουν ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν.

Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό αν ο Μοχακίκ ήταν στο σπίτι όταν έγινε η επίθεση, ενώ ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι άνθρωποι που επέβαιναν σ’ ένα μικρό λεωφορείο που περνούσε από τον δρόμο, όταν έγινε η έκρηξη.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα γειτονικά νοσοκομεία.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε γειτονικά σπίτια και οχήματα, ενώ δεν έχει γίνει -μέχρι στιγμής- ανάληψη ευθύνης.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μονάχου, ύψωσαν ιρανικές σημαίες και διαδήλωσαν κατά των αρχών του Ιράν
Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ρεζά Παχλαβί στη Διάσκεψη του Μονάχου, εκείνος κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να «βοηθήσει» τον ιρανικό λαό, δηλώνοντας ότι ήρθε η «ώρα να τεθεί τέλος στην Ισλαμική Δημοκρατία»
μοναχο ιραν
Politico για τη Διάσκεψη του Μονάχου: Η Ευρώπη ξοδεύει περισσότερα για την Άμυνα και μπορεί να ορθώσει ανάστημα στον Τραμπ
Η Ευρώπη προσπαθεί να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» από τις ΗΠΑ και να σταθεί ανεξάρτητη - Η κοινή στάση των Ευρωπαίων στη Διάσκεψη και το δημιούργημα του Τραμπ που μάλλον δεν του αρέσει
Κιρ Στάρμερ / Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν
Reuters: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο διάρκειας κατά του Ιράν – Οι απειλές Τραμπ και ο φόβος για αντίποινα
Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμος στην περίπτωση που δώσει την εντολή ο Τραμπ - Παρά τις διαβουλεύσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης
Aεροπλανοφόρο