Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρόμος στη Νέα Υόρκη! Έκρηξη στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων – Πανικός ανάμεσα στους επιβάτες

Τρόμος στη Νέα Υόρκη! Έκρηξη στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων – Πανικός ανάμεσα στους επιβάτες
Φωτογραφία Reuters

– Πανικός στη Νέα Υόρκη από έκρηξη κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων
– Ένας άνδρας έχει συλληφθεί – Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ζωσμένος με τον εκρηκτικό μηχανισμό
– Δείτε φωτογραφίες και video από το σημείο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τρόμος επικράτησε στη Νέα Υόρκη μετά από πληροφορίες για έκρηξη σε σταθμό του Μετρό κοντά στον σταθμό λεωφορείων στο Port Authority στο Μανχάταν.

Ο συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (μεσημέρι ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ένας άνδρας, ο οποίος και κρατείται, ήταν ζωσμένος με εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος και εξερράγη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο ύποπτος είναι και ο μοναδικός τραυματίας. Ο κεντρικός σταθμός των λεωφορείων Port Authority παραμένει κλειστός.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αφού είναι στην καρδιά της Νέας Υόρκης και ειδικές ομάδες πυροτεχνουργών.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ανταποκρίνεται σε αναφορές για έκρηξη στο σταθμό που βρίσκεται στην 42η και την 8η λεωφόρο στο Μανχάταν, κοντά στην Times Square.

Οι γραμμές A, C και E εκκενώθηκαν.

Δείτε live από τη Νέα Υόρκη

Μάλιστα, στο twitter κυκλοφορεί και video που φέρεται να έχει καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης. Σημειώνεται όμως ότι η αυθεντικότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δείτε το

https://twitter.com/NYCityAlerts/status/940209031532220418

 

Νέα Υόρκη: Ένας άνδρας υπό κράτηση

Όλα έγιναν στις 06:30 το πρωί της Δευτέρας σε υπόγειο σταθμό κοντά στο σταθμό λεωφορείωνPort Authority στο κέντρο του Μανχάταν, μερικά τετράγωνα μακριά από την Times Square.

Ένας άνδρας έχει ήδη συλληφθεί. Φέρεται να φορούσε ζώνη με καλώδια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα τραύματα που έχει, δεν απειλούν τη ζωή του και παραμένει υπό κράτηση.

Οι αυτόπτες μάρτυρες

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, ασθενοφόρα και περιπολικά και η περιοχή αποκλείστηκε.

https://twitter.com/TheBlackBearUK/status/940206218664202240

Δεύτερη φορά σε σχεδόν ένα μήνα

Είναι η δεύτερη φορά σε σχεδόν ένα μήνα που η Νέα Υόρκη ζει τον τρόμο. Στις 31 Οκτωβρίου, το βράδυ του Χάλογουιν, ο 29χρονος Ουζμπέκος Σαϊφουλό Σαϊποφ έπεσε, με νοικιασμένο φορτηγάκι, πάνω σε πεζούς σε δρόμο του Μανχάταν.

Σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 11. Στόχος του ήταν να φτάσει ως τη γέφυρα του Μπρούκλιν παρασύροντας πεζούς. Αλλά η φονική πορεία του σταμάτησε σε ένα σχολικό.

Ήταν η πρώτη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Ήταν η πρώτη και πιο αιματηρή από την ημέρα που άλλαξε τις ΗΠΑ και τον κόσμο.

Ο 29χρονος Ουζμπέκος είχε ενεργήσει στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις