Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τρόμος στην Καλιφόρνια! Φώναζε “Αλλού Ακμπάρ” και εκτέλεσε τρεις ανθρώπους [pics, vids]

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Σε δολοφονικό αμόκ ένας άνδρας ηλικίας 39 ετών, άνοιξε πυρ στους δρόμους του Φρέσνο στην Καλιφόρνια και ενώ φώναζε “Αλλού Ακμπάρ” (Ο Θεός είναι μεγάλος), εκτέλεσε εν ψυχρώ τρεις ανθρώπους. “Ήθελε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους” εκτιμά η αστυνομία για τον δράστη, το κίνητρο του οποίου φαίνεται πως ήταν καθαρά φυλετικό.

Δράστης του μακελειού είναι ο 39χρονος Κόρι Αλί Μοχάμεντ, ο οποίος σκότωσε τρεις λευκούς άνδρες, ενώ καταζητούνταν για τη δολοφονία ενός φρουρού ασφαλείας σε μοτέλ την περασμένη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό του τρόμου που επικράτησε στους δρόμους του Φρέσνο το γεγονός πως μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, ο δράστης πυροβόλησε 16 φορές!

Οι πυροβολισμοί έχουν καταγραφεί σε video που ανέβασε στη σελίδα του χρήστης του Facebook.

Η πληροφορία πως ο Μοχάμεντ φώναζε στα αραβικά “Ο Θεός είναι μεγάλος” την ώρα που εκτελούσε τα θύματά του προκάλεσε το φόβο πως ίσως πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστή σε αμερικανικό έδαφος. Άμεσα, όμως, αποδείχθηκε πως τα κίνητρά του ήταν καθαρά ρατσιστικά, αφού δήλωσε πως μισεί τους λευκούς.

Φωτογραφία Reuters

Ο δράστης συνελήφθη σχεδόν αμέσως μετά τους τρεις φόνους. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του μετά τη δολοφονία ενός φρουρού ασφαλείας, του Καρλ Γουίλιαμς, την περασμένη εβδομάδα και όταν κατάλαβε πως καταζητείται, αποφάσισε να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε. Το νέο αιματηρό περιστατικό που σοκάρει τις ΗΠΑ έρχεται λίγες ώρες μετά την αυτοκτονία ενός 37χρονου άνδρα, του “δολοφόνου του Facebook”, που ανήμερα το Πάσχα σκότωσε εν ψυχρώ έναν 74χρονο και ανέβασε το video στο Facebook.

«Με ψάχνετε» είπε ο Κόρι Αλί Μοχάμεντ στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο του μακελειού για να τον συλλάβουν, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Φρέσνο Τζέρι Ντάιερ. Το παρατσούκλι του δράση ήταν “Μαύρος Ιησούς” και είχε ανεβάσει στη σελίδα του στο Facebook μηνύματα κατά των λευκών και της κυβέρνησης.

Τα τρία θύματα του 39χρονου ήταν όλοι τους λευκοί άνδρες, ηλικίας 34, 37 και 58 ετών και εκτιμάται πως τους επέλεξε τυχαία για να τους σκοτώσει. Και οι τρεις δολοφονίες έγιναν στο κέντρο του Φρέσνο, σε κοντινά σημεία η μια από την άλλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης απείλησε με το όπλο του μια νεαρή γυναίκα και το μικρό παιδάκι της, που βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο, αλλά δεν τους πείραξε τελικά.

Με πληροφορίες από Fox News, Daily Mail και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε