Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τρόμος στον αέρα! «Είστε τυχεροί που είστε ζωντανοί» – Εξερράγη ο κινητήρας

αεροπλάνο Thomas Cook

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες πτήσης της Thomas Cook. Εξερράγη ο κινητήρας του αεροπλάνου στην απογείωση.

Σκηνές τρόμου έζησαν οι επιβάτες πτήσης της Thomas Cook που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Κούβα – Μάντσεστερ στις 27 Νοεμβρίου. Εξερράγη ο κινητήρας του αεροπλάνου στην απογείωση.

“Είδαμε τον κινητήρα να εκρήγνυται. Το αεροπλάνο κατέβηκε ξαφνικά. Η μηχανή είχε πάρει φωτιά. Φαίνονταν φλόγες στο πίσω μέρος του αεροπλάνου”, σχολίασε ο επιβάτης Brian Kennedy.

O 64χρονος Joseph Farnhill, που επέβαινε επίσης στην πτήση, περιέγραψε ότι έβλεπε τον καπνό. “Είμαστε τυχεροί που είμαστε ζωντανοί. Αν είχε συμβεί αργότερα θα γινόταν έκρηξη και θα πεθαίναμε όλοι”.

Λύγισε ο πιλότος – Έκλαιγαν αεροσυνοδοί

Ο πιλότος ήταν αναστατωμένος από το συμβάν τόνισε ο Gareth Swan που ταξίδευε με τη σύζυγό του. “Ήταν τρομοκρατημένος. Μιλούσε με σπασμένη φωνή. Ακουγόταν σαν να πρόκειται να ξεσπάσει σε κλάματα. Στο σημείο αυτό συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ σοβαρό”. Ένα μέλος της καμπίνας, όπως σημείωσε, έκλαιγε και το προσωπικό έλεγε στους επιβάτες πως “είσαστε πολύ τυχεροί που είστε ζωντανοί”.

Ορισμένοι επιβάτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με τον τρόπο που η Thomas Cook χειρίστηκε το περιστατικό. Ισχυρίστηκαν ότι κράτησαν επιβάτες μέχρι και 4 ώρες στο αεροπλάνο. Αλλά και πως έδωσαν προτεραιότητα να βγουν στους premium επιβάτες όταν έφτασε η στιγμή να αποβιβαστούν. Υπήρξαν επίσης αναφορές πως λιποθύμησαν επιβάτες εξαιτίας της έλλειψης κλιματισμού και νερού.

Πηγή: Metro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις