Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρόμος στον αέρα! Μαχητικά της RAF συνόδευσαν πτήση της Ryanair στο Stansted [pics]

Τρόμος στον αέρα! Μαχητικά της RAF συνόδευσαν πτήση της Ryanair στο Stansted [pics]

Δύο μαχητικά της RAF κλήθηκαν να συνοδεύσουν “μη ανταποκρινόμενη” πτήση της Ryanair στο αεροδρόμιο Stansted στην Αγγλία.

Πιστεύεται ότι βρέθηκε ύποπτο πακέτο στην πτήση της Ryanair από το Kaunas της Λιθουανίας στο αεροδρόμιο Luton, στο Bedfordshire.

“Η πτήση από το Kaunas στο Luton στο Λονδίνο κατευθύνθηκε στο Stanted όπως ορίζουν οι διαδικασίες αφού οι λιθουανικές αρχές δέχτηκαν ψεύτικη απειλή. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Stansted και οι επιβάτες θα μεταφερθούν στο Luton με πούλμαν”, τόνισε εκπρόσωπος της Ryanair.

“Η RAF μπορεί να επιβεβαιώσει την άμεση ανταπόκριση σε πτήση της Ryanair μετά το alert. Το αεροπλάνο συνοδεύτηκε στο αεροδρόμιο του Stansted. Τα αεροσκάφη Typhoon εξουσιοδοτήθηκαν να διέλθουν με υπερηχητική ταχύτητα για επιχειρησιακούς λόγους. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους κατοίκους της περιοχής.”, ανέφερε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συνοδεία μαχητικών προσγειώθηκε αεροπλάνο της Ryanair

Οι κάτοικοι στο Norfolk ανέφεραν ότι άκουγαν ηχητικές εκρήξεις καθώς τα στρατιωτικά αεροσκάφη κατευθύνονταν προς το αεροπλάνο.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι δυνατοί ήχοι που ακούστηκαν στο Suffolk το πρωί ήταν από ηχητική έκρηξη που παράγεται από στρατιωτικά αεροσκάφη”, ανακοίνωσε η αστυνομία του Ipswich.

Οι πτήσεις στο Stansted παρέμειναν καθηλωμένες καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί το επιβατικό της Ryanair. Σύντομα όμως όλα άρχισαν να λειτουργούν κανονικά. Οι περισσότερες πτήσεις καθηλώθηκαν για 10 λεπτά. “Οι πτήσεις κρατήθηκαν καθηλωμένες ενώ τα μαχητικά της RAF συνόδευσαν το αεροπλάνο. Ήταν μια στιγμιαία παύση”.

Να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο Stansted στο Έσεξ είναι το προεπιλεγμένο αεροδρόμιο για τυχόν απειλή ασφαλείας σε πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις