Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρόμος στον αέρα! Παραλίγο να συγκρουστεί το μονοκινητήριo του Χάρισον Φορντ με αεροπλάνο με 110 επιβαίνοντες

Τρόμος στον αέρα! Παραλίγο να συγκρουστεί το μονοκινητήριo του Χάρισον Φορντ με αεροπλάνο με 110 επιβαίνοντες

Λίγο έλειψε το μονοκινητήριο αεροπλάνο που πιλόταρε ο διάσημος ηθοποιός Χάρισον Φορντ να συγκρουστεί με επιβατικό της American Airlines με 110 επιβαίνοντες στην Καλιφόρνια.

Ο Χάρισον Φορντ πετούσε με το μονοκινητήριο Husky όταν κατά λάθος κατευθύνθηκε σε λάθος σημείο για να προσγειωθεί και βρέθηκε να πετά πάνω από ένα Boeing 737 της American Airlines με 110 επιβαίνοντες. “Έπρεπε αυτό το αεροπλάνο να βρίσκεται από κάτω μου;” ρώτησε ο Ιντιάνα Τζόουνς τον Πύργο Ελέγχου.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας, του είχαν δώσει σαφείς οδηγίες να προσγειωθεί στον αεροδιάδρομο, καθώς η προσγείωση σε τροχόδρομο αποτελεί παραβίαση ασφάλειας. Παρά τις οδηγίες ωστόσο ο διάσημος ηθοποιός κατευθύνθηκε προς τον τροχόδρομο με αποτέλεσμα να πετά πάνω από ένα αεροπλάνο γεμάτο επιβάτες.

Παρά το συμβάν η πτήση 1546 της American Airlines απογειώθηκε για το Ντάλας λίγα λεπτά αργότερα. Η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας έχει ξεκινήσει έρευνα που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια άδειας πιλότου του Χάρισον Φορντ. Οι εκπρόσωποι του διάσημου ηθοποιού δεν έχουν προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Ο Χάρισον Φορντ έχει εμπλακεί σε μια σειρά από αεροπορικά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, με πιο γνωστό αυτό του 2015 όταν έπεσε το αεροπλάνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πιλόταρε σε ένα γήπεδο γκολφ στη Σάντα Μόνικα. Από τη συντριβή ο Χάρισον Φορντ υπέστη τραύματα στο κεφάλι και έσπασε το χέρι του.

Είχε τότε επαινεθεί για το γεγονός πως διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα λόγω βλάβης του κινητήρα του αεροπλάνου του. Ο εκπρόσωπος του Χάρισον Φορντ είχε δηλώσει τότε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε