Κόσμος

Τροχαίο με 19 νεκρούς στην Ουγκάντα – Μέλη αμερικανικής ΜΚΟ τα θύματα

Tουλάχιστον 19 μέλη του προσωπικού μιας αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης σκοτώθηκαν και άλλα έξι τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε απόκρημνη χαράδρα και συνετρίβη στην ανατολική Ουγκάντα, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία της χώρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το λεωφορείο μετέφερε μέλη του προσωπικού μιας αμερικανικής ΜΚΟ και κατευθυνόταν στην περιοχή Καπτσούρα για μια ετήσια γιορτή όταν συνέβη το δυστύχημα περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά από την Καμπάλα. Δεν διευκρινίστηκε για ποια ΜΚΟ εργάζονταν τα θύματα.

«Διενεργούμε έρευνα για να εξακριβωθεί τι προκάλεσε το δυστύχημα», ανέφερε ο Ρότζερς Ταϊτίκα, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιοχή. «Οι νεκροί αναγνωρίστηκαν. Πρόκειται για μέλη του προσωπικού μιας ΜΚΟ που έχει την έδρα της στις περιοχές Κιριαντόνγκο και Μασίντι», στη νότια Ουγκάντα, πρόσθεσε.

Η Ουγκάντα παρουσιάζει έναν από τους χειρότερους απολογισμούς στον κόσμο ως προς την οδική ασφάλεια, εξαιτίας της κακής κατάστασης των αυτοκινήτων και του οδικού δικτύου, αλλά και της επικίνδυνης οδήγησης πολλών αυτοκινητιστών. Πάνω από 9.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στη χώρα από το 2015 ως το 2017, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται σχεδόν κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την περασμένη χρονιά, 10 άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά στους δρόμους της Ουγκάντας και τα τροχαία δυστυχήματα στοιχίζουν στη χώρα 1,2 δισ. δολάρια (περίπου 1 δισ. ευρώ), ή το 5% του ΑΕΠ της. Το 2015 ο πρόεδρος της χώρας Γιοουέρι Μουσέβενι καθαίρεσε προσωπικά 900 δημόσιους λειτουργούς αρμόδιους για το οδικό δίκτυο, καθιστώντας τους υπεύθυνους για την κατάστασή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στον Τραμπ: Δικαστήριο απαγόρευσε να μπει το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου για την τοποθέτηση επιγραφών - Είχε ήδη διατάξει να αφαιρεθεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου από την πρόσοψη
FILE - A woman walks outside The John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts, Feb. 2, 2026 in Washington.
Νέες απειλές του Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο – Βολές και κατά ΗΠΑ για άρση εμπάργκο στη Λευκωσία
«Η Τουρκία έχει επίγνωση της δύναμής της τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο» τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
Ομέρ Τσελίκ