Κόσμος

«Τσαμπουκάς» Ακάρ για τις επισκέψεις αξιωματούχων σε ελληνικά νησιά – «Αν απλώσουμε το χέρι τα αγγίζουμε» – Νέοι προκλητικοί χάρτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν κρύβει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ την ενόχλησή του για τις επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων – όπως της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη – σε ελληνικά νησιά, που κατά τον ίδιο «αν απλώσουμε το χέρι μας θα τα αγγίξουμε».

«Πραγματοποίησαν 90 επισκέψεις υψηλών αξιωματούχων. Μα υπάρχουν τόσα άλλα νησιά. Όχι! Πηγαίνουν σε νησιά που είναι σε απόσταση 3 με 5 χλμ και πραγματοποιούν επισκέψεις και κάνουν τελετές! Δηλαδή υπάρχει μια συνεχόμενη πρόκληση και προβοκάτσια», είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Επιπλέον για να στηρίξει την αγαπημένη του συνήθεια εσχάτως – να «προλάβει» το ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια – ο Ακάρ παρουσιάζει διάφορους χάρτες, οι οποίοι φυσικά και γίνονται πρωτοσέλιδα στο τουρκικό Τύπο.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Milliyet έχει στο πρωτοσέλιδό της δύο χάρτες που παρουσίασε χθες ο Ακάρ που αποτυπώνουν την τουρκική οπτική για το Αιγαίο πριν και μετά την ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλαδή στα 6 και τα 12 μίλια. Οι χάρτες αυτοί αποτελούν προϊόν και μέσο προπαγάνδας της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, φθάνοντας μέχρι του σημείου να αμφισβητήσουν την κυριαρχία κάποιων εξ αυτών των νησιών.

Για παράδειγμα οι Οινούσσες και το Αγαθονήσι είναι δύο από τα ελληνικά νησιά που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση με μπλε χρώμα στον χάρτη που παρουσίασε ο Ακάρ, δίνοντας ίσως και μια «ερμηνεία» για τις συχνότατες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από αυτά τα νησιά.

Δείτε το πρωτοσέλιδο με τους χάρτες Ακάρ:

milliyet artes akar

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ισχύ το Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ – Ιράν, Τραμπ και Πεζεσκιάν το υπέγραψαν ηλεκτρονικά
Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα παραμείνουν στην περιοχή του Κόλπου «για κάποιο διάστημα» μετά τη συμφωνία-πλαίσιο Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για τον τερματισμό του πολέμου
Οι σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
Αλβανία: Διώξεις σε διαδηλωτές για τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμου κατά τις διαμαρτυρίες για το τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ
Οι διαδηλωτές πάντως έχουν προαναγγείλει πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
Διαδηλωτές στην Αλβανία