Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Τσαβούσογλου για Καμμένο: Προσέξτε το “κακομαθημένο παιδί” σας, θα έχουμε ατύχημα

Τσαβούσογλου

Νέα επίθεση από τον Τσαβούσογλου εναντίον της Ελλάδας.
“Προειδοποιεί” με “ατύχημα” από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Αποκαλεί “κακομαθημένο παιδί” τον Πάνο Καμμένο.

Τον κίνδυνο “ατυχήματος” επισείει ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην πρώτη πρόκληση εναντίον της Ελλάδας για το 2019.

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας στην Ακαδημία της Ακτοφυλακής και της Στρατοχωροφυλακής αναφέρθηκε απαξιωτικά για τον Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντάς τον “κακομαθημένο παιδί”.

“Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα “κακομαθημένο παιδί”. Προσέξτε όμως το κακομαθημένο σας παιδί για να να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση”, είπε χαρακτηριστικά ο Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός “έδειξε” και πάλι τον Πάνο Καμμένο και απευθυνόμενος στην Ελλάδα είπε πως “δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα”.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η “Άγκυρα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο θέμα της αξιολόγησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων όσο και στην ανατολική Μεσόγειο”. Πρόσθεσε δε πως “στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι σε αυτό το πλαίσιο”.

Η αναφορά Τσαβούσογλου σε “βραχονησίδα” δεν αποκλείεται να απευθύνεται και στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, που στις 19 Δεκεμβρίου δήλωνε σχετικά με την κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας: “Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις