Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα – Το μήνυμα του Πομπέο στην Τουρκία

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα – Το μήνυμα του Πομπέο στην Τουρκία
Φωτογραφία twitter @SecPompeo

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επισήμανε στον Τούρκο ομόλογο του ότι πρέπει να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε επιθετικούς τόνους για άλλη μία φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τόνισε ότι η Τουρκία ήταν πάντα ανοιχτή στον διάλογο.

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλαν ξανά οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, τόνισε στον Τσαβούσογλου πως πρέπει να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. “Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθουν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet του Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών την Παρασκευή είχε συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στην Βιέννη, με τον Πομπέο να μιλά και τότε για ανάγκη αποκλιμάκωσης επισημαίνοντας ότι η σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας είναι ισχυρή.

Από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την συνέντευξη Τύπου, μίλησε σε επιθετικούς τόνους, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για “μαύρη προπαγάνδα”. “Εξηγήσαμε τα βήματα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, γιατί η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα. Ήμασταν πάντα ανοιχτοί σε διάλογο. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι (σ.σ. ο Πομπέο) γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις”, είπε ο υπουργόςΕξωτερικών της Τουρκίας, τονίζοντας ότι συζήτησαν εκτενώς για τη Λιβύη. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις