Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Τσελίκ: Στρατιωτικά μυστικά θέλει η Ελλάδα από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Τσελίκ 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Για ένα θέμα που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό της ελληνοτουρκικές σχέσεις, έκανε λόγο ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, λέγοντας μάλιστα πως η Ελλάδα δέχθηκε παρεμβάσεις για να μην τους επιστρέψει στην Τουρκία, ενώ προσπαθεί να τους αποσπάσει και στρατιωτικά μυστικά.

Τα στρατιωτικά μυστικά ενδιαφέρουν την Ελλάδα λέει ο Ομερ Τσελικ. Μια διάσταση που για πρώτη φορά βάζουν οι Τούρκοι στο θέμα των 8 αξιωματικών που πέρασαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο μια μέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
“Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι ένα πρόσφορο εργαλείο. Η υπόθαλψη τρομοκρατών που φορούν στρατιωτική στολή, θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις” είπε ο Ομέρ Τσελίκ.
Σε συνέντευξή του σε κοινή εκπομπή του Haberturk και του Bloomberg, ο Τούρκος υπουργός είπε πως πλέον το θέμα παίρνει άλλη διάσταση. “Μετά έφτασε στα αυτιά μας ότι έγιναν παρεμβάσεις από άλλες χώρες. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια χώρα που προστατεύσει πραξικοπηματίες. Αυτά τα άτομα τα οποία προστατεύουν τράβηξαν όπλα εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για μας. Είναι ένα γεγονός που θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει με το δίκαιο. Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις