Κόσμος

Τσέλσι Μάνινγκ: Ευχαριστεί με δάκρυα στα μάτια τον Μπαράκ Ομπάμα! [vid]

Η Τσέλσι Μάνινγκ, η διαφυλική που εξέτισε ποινή κάθειρξης επτά ετών διότι διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητα έγγραφα όταν υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό, ευχαρίστησε με δάκρυα στα μάτια τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα διότι της έδειξε επιείκεια κι έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε αποσπάσματα μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η Μάνινγκ είπε πως δεν έχει συνομιλήσει με τον Ομπάμα αφότου έδωσε την εντολή αποφυλάκισής της πριν από πέντε μήνες, αλλά εάν μπορούσε, θα του εξέφραζε την μεγάλη ευγνωμοσύνη της.

«Μου δόθηκε μια ευκαιρία, αυτό ήταν που ήθελα», δήλωσε η Μάνινγκ, εμφανώς συγκινημένη, στο ABC. «Το μόνο που ζητούσα ήταν μια ευκαιρία, αυτό ήταν όλο».

Η 29χρονη Μάνινγκ αποφυλακίστηκε τον Μάιο από μια στρατιωτική φυλακή του Κάνσας όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης διότι παρέδωσε στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων στην ιστορία των ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο

Η Μάνινγκ εργάστηκε σε θέση αναλυτή πληροφοριών στο Ιράκ. Καταδικάστηκε από στρατοδικείο το 2013 για κατασκοπεία και άλλα αδικήματα, διότι παρέδωσε πάνω από 700.000 έγγραφα, βίντεο και διπλωματικά τηλεγραφήματα στον WikiLeaks, έναν διεθνή οργανισμό που δημοσιεύει πληροφορίες από ανώνυμες πηγές.

Η Μάνινγκ γνωστοποίησε ότι είναι διαφυλική μετά την καταδίκη της, αλλά ο στρατός απέρριψε τα αιτήματά της να υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία κατά τη διάρκεια της κράτησής της. Μεταφέρθηκε στην απομόνωση αφού αποπειράθηκε δύο φορές να αυτοκτονήσει.

Η Μάνινγκ συνέχισε τη μάχη για να της παραχωρηθεί το δικαίωμα να κάνει θεραπεία και τελικά η στρατιωτική δικαιοσύνη συναίνεσε. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC, η Μάνινγκ υπογράμμισε ότι η θεραπεία τής ήταν απαραίτητη.

«Κυριολεκτικά αυτή είναι που με κρατάει ζωντανή. Με κάνει να μη νιώθω σαν να βρίσκομαι σε λάθος σώμα. Αισθανόμουν φρικτά πράγματα, ήθελα να κομματιάσω το σώμα μου», εξήγησε η Τσέλσι Μάνινγκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Τι κατέθεσε η αδελφή του για το ζευγάρι - «Θα τη μεθύσω καλά, μετά θα μπορέσεις να την πάρεις ξανά άγρια» έλεγε στους πελάτες του καθώς την εξέδιδε για 500 ευρώ την φορά
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Axios: Ο Τραμπ απέρριψε αίτημα του Σαουδάραβα πρίγκιπα να επιτεθεί στους Χούθι της Υεμένης – «Θα το ξαναέκανα», λέει για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε τελευταία του συνέντευξη ο Τραμπ φάνηκε για ακόμα μία φορά αμετανόητος για την έναρξη του πολέμου, παρά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
τραμπ
Πώς η Gen Z μαθαίνει για την 11η Σεπτεμβρίου, τον εφιάλτη που δεν έζησε και που άλλαξε τον κόσμο
25 χρόνια συμπληρώνονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, όταν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έριξαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο
25 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου