Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τσεχία: Κλείνει εστιατόρια, μπαρ και επιβάλλει και πάλι νυχτερινή απαγόρευση

Τσεχία: Κλείνει εστιατόρια, μπαρ και επιβάλλει και πάλι νυχτερινή απαγόρευση

Η κυβέρνηση στην Τσεχία ανακοίνωσε πως επαναφέρει και πάλι το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορία και παράλληλα κλείνει εστιατόρια και μπαρ για τα Χριστούγεννα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προβλέπουν επίσης έναν περιορισμό στα 6 άτομα για τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους, από τις 18 Δεκεμβρίου.

«Πρόκειται για μια απόφαση πολύ δύσκολη, διότι γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό θα έχει αντίκτυπο στις ζωές των πολιτών», είπε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

Τα εμπορικά καταστήματα και οι υπηρεσίες θα παραμείνουν εντούτοις ανοικτά, διευκρίνισε ο ίδιος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τσεχία καταγράφει περίπου 6.000 νέα κρούσματα την ημέρα με το σύνολο των μολύνσεων από τον Μάρτιο να ανέρχεται σε περισσότερα από 580.000 και εκείνο των θανάτων σε περισσότερους από 9.600.

Η επιβράδυνση της επιδημίας είχε οδηγήσει την κυβέρνηση στο να χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς στις αρχές Δεκεμβρίου, ανοίγοντας μεταξύ άλλων τα εστιατόρια, τα μουσεία και τις γκαλερί, ωστόσο η χαλάρωση αυτή ήταν σύντομης διάρκειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις