Κόσμος

Τυφώνας φονιάς στην Κίνα, 14 νεκροί

Τουλάχιστον 14 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από το πέρασμα τυφώνα στην ανατολική Κίνα. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι 14 νεκροί παρασύρθηκαν από τα νερά των πλημμυρών ή θάφτηκαν κάτω από κατεστραμμένα σπίτια και κατολισθήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τις αρχές στην επαρχία Ζεγιάνγκ. Η τύχη άλλων τεσσάρων ανθρώπων αγνοείται.

Ο τυφώνας Σουντελόρ ανάγκασε περισσότερους από 188.4000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Ζεγιάνγκ και 320.000 στη γειτονική Φουτζιάν, ανέφερε το Xinhua. Περισσότερες από 530 πτήσεις ακυρώθηκαν, καθώς και 191 δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.

Ο τυφώνας σκότωσε έξι ανθρώπους στην Ταϊβάν το Σαββατοκύριακο, στη συνέχεια διέσχισε τα Στενά της Ταϊβάν και έπληξε την επαρχία Φουτζιάν στην ενδοχώρα της Κίνας αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Κατευθύνθηκε στις γειτονικές Ζεζιάνγκ και Γιανγκτσί την Κυριακή, μετέδωσε το Xinhua. Ο ιστότοπος Tropical Storm Risk υποβάθμισε τον Σουντελόρ σε τροπική καταιγίδα καθώς κινείτο προς την ενδοχώρα.

Στην Ταϊβάν η ένταση των βροχών και των ανέμων μειώθηκε την Κυριακή, αν και το Κεντρικό Μετεωρολογικό Γραφείο προειδοποίησε ότι οι συνθήκες παραμένουν ασταθείς, καθώς συνεργεία άρχισαν να καθαρίζουν πεσμένα δέντρα, χείμαρρους λάσπης και άλλα φερτά υλικά από τους αποκλεισμένους δρόμους.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα στην Ταϊβάν, τέσσερις αγνοούνται και σχεδόν 400 έχουν τραυματιστεί, δήλωσαν οι αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Πιτ Ηλιάδης, ο «βασιλιάς των strip clubs» στο Λας Βέγκας: Η άνοδος και η πτώση του μεγιστάνα των στριπτιτζάδικων που ξεκίνησε από την Καστοριά
Το 1989 ο Πιτ Ηλιάδης άνοιξε το Olympic Gardens, ένα από τα πιο επιβλητικά strip clubs της εποχής και το 2002 το Sapphire Gentlemen’s Club - Η κατάκτηση του αμερικανικού ονείρου, οι οικογενειακές δοκιμασίες και η πτώχευση
Το Sapphire Gentlemen's Club
Αργεντινή: Αποκαλυπτικές εικόνες στη Χενεράλ Βιγιέγκας – Εφιαλτικό «τείχος» σκόνης σκέπασε την πόλη
Ένας τεράστιος τοίχος σκόνης και νεφών κάλυψε τη Χενεράλ Βιγιέγκας, στην επαρχία Μπουένος Άιρες – Η καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, μεγάλες υλικές ζημιές και πανικό στους κατοίκους
Ένα πραγματικό τείχος σκόνης σχηματίστηκε πάνω από την πόλη Χενεράλ Βιλέγκας στην Αργεντινή