Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τυνησία: Έκλεισαν οι κάλπες – Μικρή η συμμετοχή

Τυνησία

Γύρω στις 16.30, περίπου τέσσερις ώρες πριν να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Τυνησία, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν στο 23,5%.

Έκλεισαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Τυνησία, με τις πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν χαμηλή.

Το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές αυτές θα προτείνει τον υποψήφιο πρωθυπουργό ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του δύο μήνες για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Γύρω στις 16.30, περίπου τέσσερις ώρες πριν να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν στο 23,5%. Η εκλογική επιτροπή (Isie) ωστόσο εκτιμούσε ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί επειδή είναι “από την εμπειρία μας έχουμε παρατηρήσει ότι περισσότεροι άνθρωποι προσέρχονται τις απογευματινές ώρες” στις κάλπες, όπως είπε ο εκπρόσωπός της, Φαρούκ Μπουασκάρ.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2014 το ποσοστό συμμετοχής είχε ξεπεράσει το 60% ενώ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 15 Σεπτεμβρίου, ψήφισε σχεδόν ένας στους δύο Τυνήσιους (ποσοστό 49%).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις