Κόσμος

Τυνησία: Έρευνες για τον θάνατο έντεκα νεογνών σε μαιευτήριο της Τύνιδας! Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας στην Τυνησία Αμπντελ Ραούφ ελ Σερίφ παραιτήθηκε χθες Σάββατο έπειτα από τον μυστηριώδη θάνατο έντεκα νεογνών μέσα σε 24 ώρες σε ένα μαιευτήριο της πρωτεύουσας Τύνιδας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΡ στην Τυνησία τα νεογνά πέθαναν στο μαιευτήριο Ράμπτα μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής, ανέφερε το υπουργείο, με την ένωση Τυνήσιων παιδιάτρων να εκφράζει υποψίες για μόλυνση στο αίμα που προκλήθηκε από διατροφικό προϊόν.

Το υπουργείο Υγείας στην Τυνησία και κρατικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν σειρά ερευνών για τη διαλεύκανση των συνθηκών των θανάτων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα στοιχεία της έρευνας κινούνται προς μια σοβαρή νοσοκομειακή λοίμωξη, που φαίνεται να ξεκίνησε από ένα προϊόν παρεντερικής διατροφής που χορηγήθηκε ενδοφλέβια, ανέφερε η ένωση με ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook.

«Έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης και φροντίδας για να αποφευχθούν και άλλα θύματα» και για να «διασφαλιστεί η κατάσταση της υγείας και άλλων νεογνών στην μαιευτική πτέρυγα», υπογράμμισε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Οι Τυνήσιοι διαμαρτύρονται για υποβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών έπειτα από την πτώση του πρώην προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι το 2011, που αποτέλεσε αφετηρία για μια δημοκρατική μετάβαση στη χώρα, αλλά παράλληλα βύθισε τη χώρα σε μια οικονομική κρίση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 6
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι
Μήνυμα του ιρανικού στρατού στις ΗΠΑ: Είμαστε πιο ισχυροί  απ’ ό,τι όταν άρχιζε ο πόλεμος
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σήμερα σε επίπεδο συναγερμού υψηλότερο και πιο ισχυρές από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Μοχαμάντ Ακραμινιά
Ιράν