Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τυνησία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού για 3η συνεχόμενη ημέρα

Τυνησία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού για 3η συνεχόμενη ημέρα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλες 6.776 μολύνσεις από τον κορονοϊό, ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων φθάνει πλέον τις 426.879.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι ακόμη 106 ασθενών με κορονοϊό αύξησαν τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων στην Τυνησία πάνω από το μακάβριο ορόσημο των 15.000, στους 15.065 νεκρούς.

Μπροστά στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κρίσης οι περιφερειάρχες στην Τύνιδα, στην Αριάνα, στην Μπεν Αρούς και στη Μαρούμπα αποφάσισαν προχθές να επιβάλουν σειρά περιοριστικών μέτρων από σήμερα ως τη 14η Ιουλίου. Η κυβέρνηση ωστόσο αποκλείει εθνικό lockdown, επιχειρηματολογώντας πως δεν θα το άντεχε η τυνησιακή οικονομία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το ποσοστό πληρότητας των κλινών που διαθέτουν αναπνευστήρες έχει ξεπεράσει το 73% και αυτό των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) το 89%.

Η Τύνιδα δεν διαθέτει επαρκείς ποσότητες δόσεων εμβολίων για την COVID-19 προκειμένου να επιταχύνει την εκστρατεία ανοσοποίησης. Ως αυτό το στάδιο, στη χώρα των 12 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν λάβει μία δόση 1,84 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων σχεδόν 554.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις