Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Τζεφ Μπέζος: Έμεινε «άναυδος» από το ταξίδι του στο Διάστημα – Τι τον μάγεψε

Τζεφ Μπέζος: Έμεινε «άναυδος» από το ταξίδι του στο Διάστημα – Τι τον μάγεψε

Ταξίδι στο Διάστημα έστω και για λίγα λεπτά πραγματοποίησε ο Τζεφ Μπέζος και στην κυριολεξία μαγεύτηκε.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως έμεινε «άναυδος» από την «ομορφιά και την ευθραυστότητα» της Γης, αντικρίζοντας τον μπλε πλανήτη από το διάστημα, σήμερα, κατά τη διάρκεια της πτήσης του με το διαστημόπλοιο της εταιρείας του Blue Origin.

«Όλοι εκείνοι που βρέθηκαν στο διάστημα είπαν ότι αυτό τους άλλαξε και ότι έμειναν έκπληκτοι, άναυδοι από τη Γη και την ομορφιά της, αλλά επίσης από την ευθραυστότητά της κι εγώ συμφωνώ απολύτως», είπε ο ιδρυτής της Amazon, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, μετά την πτήση του σε ύψος άνω των 100 χιλιομέτρων.

Η Γη «είναι ένα μικρό, εύθραυστο πράγμα και όταν εξελισσόμαστε σε αυτόν τον πλανήτη, προκαλούμε ζημιές», σημείωσε ο μεγιστάνας.

«Είναι κάτι που αναγνωρίζουμε, όμως είναι άλλο πράγμα να βλέπουμε ιδίοις όμασι σε ποιο βαθμό είναι τόσο εύθραυστη».

Ο Τζεφ Μπέζος και έγινε ο δεύτερος δισεκατομμυριούχος μετά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον που πήγε στο διάστημα.

Όλα… πήγαν καλά και η κάψουλα που ταξίδεψε τον Τζεφ Μπέζος και τους συνταξιδιώτες του στο διάστημα, “επέστρεψε” στη Γη περίπου στις 16:23 (ώρα Ελλάδας), κάπου 10 λεπτά αφού εκτοξεύτηκε.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο όπου φαίνεται όλη η ομάδα μέσα στο σκάφος να είναι σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.


Το όχημα New Shepard της εταιρίας του Blue Origin προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα, με τον Τζεφ Μπέζος να βγαίνει πρώτος, ενθουσιασμένος και με καουμπόικο καπέλο, εν μέσω ζητοκραυγών! Και φυσικά ακολούθησε το “μπουγέλο” με σαμπάνια για να γιορταστεί η επιτυχία.

Δείτε εδώ όλο το ταξίδι του δισεκατομμυριούχου στο Διάστημα

Εκτός από τον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Amazon.com μέσα στην κάψουλα ήταν ακόμη ο αδελφός του και στέλεχος μη εισηγμένων εταιριών Μαρκ Μπέζος, η πρωτοπόρος αεροπόρος Γουάλι Φανκ, 82 ετών και ο άρτι αποφοιτήσαντας από το λύκειο Όλιβερ Ντάεμεν, 18 ετών, οι οποίοι έγιναν ο γηραιότερος και ο νεότερος άνθρωπος, αντίστοιχα, που έφτασαν στο Διάστημα.

 

Η Φανκ ήταν μία από τη λεγόμενη ομάδα γυναικών Mercury-13 που εκπαιδεύτηκαν για να γίνουν αστροναύτες της NASA στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά παρακάμφθηκε λόγω του φύλου της.

Ο Ντάεμεν, ο πρώτος πελάτης επί πληρωμή της Blue Origin, πρόκειται να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία για να σπουδάσει φυσική και διαχείριση καινοτομίας από τον Σεπτέμβριο. Ο πατέρας του είναι επικεφαλής της εταιρίας διαχείρισης επενδύσεων Somerset Capital Partners.

Πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις