Κόσμος

Τζέφρι Πάιατ: Η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη

"Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που μιλώ σήμερα εδώ στο Ηρώδειο, έναν από τους πλέον εντυπωσιακούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας" δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από το βήμα της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA Athens Destination Expo 2018 (ASTA ADE 2018).

Και συνέχισε: “Αυτό το φανταστικό θέατρο είναι σχεδόν 2000 ετών, αλλά μετά βίας μπορώ να σκεφθώ ένα καλύτερο χώρο στον πλανήτη σήμερα για να παρακολουθήσουμε ζωντανά μια παράσταση”.

«Όλοι μας μαθαίνουμε από νεαρή ηλικία ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, αλλά μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω από τα ταξίδια που έχω κάνει σε αυτήν την όμορφη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είτε αναφέρομαι στην αρχαία Δωδώνη είτε στους θησαυρούς της αρχαίας Ολυμπίας, ότι υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες εντυπωσιακά αξιοθέατα παγκόσμιας κληρονομιάς που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι Αμερικανοί ταξιδιώτες».

«Όμως το καλύτερο κομμάτι της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου, είναι οι εξαιρετικοί συνδυασμοί που αυτή η χώρα προσφέρει— η θάλασσα, τα βουνά, οι άνθρωποι, το φαγητό και ο πολιτισμός— προσφέρουν στους τουρίστες μιας απίστευτη ποικιλία εμπειριών μιας ζωής».

«Υπό την εποπτεία της φίλης μας, της υπουργού Κουντουρά, η Ελλάδα υλοποίησε νέες πολιτικές στον τουρισμό προκειμένου να παρατείνει την ταξιδιωτική περίοδο, να προβάλει νέα θεματικά προϊόντα και να ανοίξει νέες αγορές για να δώσει ώθηση στη συνεκτικότητα και να προβάλει τις νέες ελληνικές τουριστικές επενδύσεις».

«Όπως και η υπουργός τόνισε, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εντάξει νέα δρομολόγια πτήσεων προκειμένου να καταστεί ευκολότερο για τους Αμερικανούς να ταξιδέψουν εδώ και οι ιδιωτικοποιήσεις, των οποίων ηγείται η Fraport έχουν δραματική βελτίωση στην αποτελεσματικότητα όλων των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων της Ελλάδας. Το αεροδρόμιο της Αθήνας μόλις ψηφίστηκε το καλύτερο στη νότια Ευρώπη από το Skytrax. Η εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός συνεχώς βελτιώνεται μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης πριν από οκτώ χρόνια. Και πρέπει να υπογραμμίζω, όπως και η υπουργός, ότι βάσει όλων των ενδείξεων φέτος, εντέλει θα δούμε την Ελλάδα να αναδύεται από την κρίση και να επιστρέφει στο καθεστώς μιας κανονικής, υγιούς οικονομίας της Ευρωζώνης».

«Ως Αμερικανός πρέσβης, οι στόχοι μου εδώ είναι πολύπλευροι. Πρώτον και κύριον, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών από τις εταιρείες παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών της Αμερικής. Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και του τουρισμού από τις ΗΠΑ. Να καταστήσω σαφές στους συμπατριώτες μου, τους Αμερικανούς, ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ασφαλής και φιλόξενος προορισμός».

«Θα ήθελα να αναφερθώ και σε μια άλλη ευκαιρία που παρουσιάζεται, φέτος οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, τη μεγαλύτερο εμπορική και επενδυτική εκδήλωση στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτελεί ευκαιρία για εμάς να επισημάνουμε, στο παγκόσμιο σκηνικό, την αμερικανική επιχειρηματικότητα, καινοτομία και εγχειρήματα. Η διοίκηση Τραμπ υποσχέθηκε να στείλει μια αντιπροσωπία υψηλόβαθμων αξιωματούχων για να εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

«Συμπεραίνοντας, μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που γεύτηκα ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρξε το να βιώσω όλα όσα αυτή η χώρα έχει να προσφέρει. Υπενθυμίζω πάντα στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα είναι ένας μοναδικά φιλόξενος τόπος για να επισκεφθεί κανείς. Ο τουρισμός είναι σημαντικός διότι επιτρέπει στην Ελλάδα να προφυλάξει την πολιτιστική της κληρονομία, προκειμένου οι επόμενες γενιές θα μπορούν να βιώσουν επίσης όλα όσα έχει να προσφέρει και τις μοναδικές συμβολές αυτής της χώρας στον δυτικό πολιτισμό μας».

«Αλλά είμαι επίσης υπερήφανος που το λέω ότι η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη. Έχουμε φθάσει σε μια πολύ ειδική χρονική στιγμή στις διμερείς μας σχέσεις. Και στις δύο πλευρές οι κυβερνήσεις μας έχουν δεσμευτεί στην οικοδόμηση αυτής της δυναμικής», ανέφερε ο Τζ. Πάιατ στην ομιλία του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη φωτιά σε διυλιστήριο της Chevron κοντά στο Λος Άντζελες
Το διυλιστήριο παράγει 290.000 βαρέλια την ημέρα και τα κύρια προϊόντα του είναι βενζίνη, καύσιμα αεριωθουμένων και ντίζελ, ενώ έχει δυνατότητα αποθήκευσης 12,5 εκατομμυρίων βαρελιών σε περίπου 150 μεγάλες δεξαμενές
Πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Chevron
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά
Ο νέος ηγέτης της Χαμάς Ιζ αλ Ντιν αλ Χαντάντ, το «φάντασμα» της Γάζας που θα καθορίσει την ειρήνη
Προτιμά να αλλάζει εμφάνιση και να κινείται με απόλυτη μυστικότητα και αυτός είναι και ο λόγος που έχει επιζήσει από πολλές απόπειρας δολοφονίας, υπολογίζονται σε έξι, που έχουν γίνει εις βάρος του
O ηγέτης της Χαμας αλ-Χαντάντ 2
Πρώην φίλος της ομογενούς Μαρίας Νιώτη και ανιψιός του αρχηγού της αστυνομίας ο οδηγός του διπλού δυστυχήματος στο Νιου Τζέρσεϊ
Ο 17χρονος μία μέρα πριν τη σύλληψή του ανέβασε βίντεο στο Youtube εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στα κορίτσια - Ο αρχηγός της αστυνομίας του Γουέστφιλντ αποκάλυψε ότι είναι συγγενείς με τον κατηγορούμενο
Η 17χρονη ομογενής Μαρία Νιώτη και η φίλη της Ιζαμπέλλα Σάλας που σκοτώθηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ
Σύγκρουση αεροσκαφών της Delta Airlines στο αεροδρόμιο LaGuardia στη Νέα Υόρκη - Το φτερό του ενός χτύπησε το πιλοτήριο του άλλου
Τα αεροσκάφη μετέφεραν συνολικά 93 επιβάτες και πλήρωμα, από την σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά μία αεροσυνοδός ενώ όλοι οι επιβάτες είναι καλά, όπως επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία
Τα δύο αεροσκάφη στη Νέα Υόρκη
Times of Israel: Η Χαμάς αναμένεται να απαντήσει «θετικά» στο σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα, όμως ζητά αλλαγές 
Οι αλλαγές θα στοχεύουν να μετριάσουν ορισμένους από τους όρους της πρότασης που είχε προσθέσει ο Νετανιάχου την τελευταία στιγμή σχετικά με την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα και τον αφοπλισμό της Χαμάς
Palestinian Hamas militants stand guard before they release hostages held in Gaza since the deadly October 7, 2023 attack, as part of a ceasefire and a hostages-prisoners swap deal between Hamas and Israel, in Deir Al-Balah in the central Gaza Strip, February 8, 2025. REUTERS