Κόσμος

Τζέφρι Πάιατ: Κρίσιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα – Έχουμε τρομοκρατηθεί από τη ρωσική βία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας κρίσιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας» τόνισε σε σημερινή του (Τετάρτη, 2.3.2022) δήλωση ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ και σημείωσε πως «έχουμε υπενθυμίσει την περασμένη εβδομάδα πόσο σημαντική είναι αυτή η υπηρεσία και η ικανότητα».

Ο Τζέφρι Πάιατ, δήλωσε χαρούμενος για το ότι έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη, καθώς επίσης και για το ότι η Ελλάδα κρατάει τη διπλωματική της εκπροσώπηση, χαιρετίζοντας τους συνάδελφους του από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τον πρέσβη, τον πρόξενο που έχουν παραμείνει στη Μαριούπολη και όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους που παρέμειναν στην πόλη «για να καταγράψουν τη βία που έχει σημειωθεί, συμπεριλαμβανομένου των ρωσικών εναέριων επιδρομών κοντά στο Σαρτανά».

Κάνοντας ειδική αναφορά στη Μαριούπολη, ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε πως είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητος για τα εκατοντάδες χρόνια της ελληνιστικής ταυτότητας που διαθέτει η πόλη».

Περαιτέρω, σκιαγραφώντας την περασμένη εβδομάδα, είπε πως «ήταν προφανώς τρομερά επώδυνη για όλους μας, καθώς παρακολουθήσαμε τη φρικιαστική βία που επέβαλε η Ρωσία στον λαό της Ουκρανίας, μέσω της προμελετημένης της εισβολής σε μια κυρίαρχη, δημοκρατική χώρα».

Τόνισε, μάλιστα, ότι «έχουμε τρομοκρατηθεί από τις εικόνες που έχουμε δει, με τις ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές αμάχων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στο Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη» και τόνισε ότι «αντλούμε ενθάρρυνση από την ανθεκτικότητα και την αίσθηση αυτοπεποίθησης που οι γενναίοι Ουκρανοί έχουν επιδείξει».

Τέλος, επικαλούμενος τη χθεσινή ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επισήμανε πως οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό των Ουκρανών και σημείωσε: «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλους τους δημοκρατικούς συμμάχους και εταίρους μας στον κόσμο για να επιβάλλουμε σοβαρό κόστος στη Ρωσία για τις ενέργειες της, καθώς επίσης να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για να προστατεύσουμε κάθε τετραγωνικό μέτρο νατοϊκού εδάφους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντέιβι Τσέις, η ανατριχιαστική «Σαμάρα» που στοίχειωσε το σινεμά: Το «The Ring», η βιντεοκασέτα – εφιάλτης και το creepy κορίτσι που έφυγε στα 35
Η ηθοποιός Ντέιβι Τσέις πέθανε στις 16 Ιουνίου, σε ηλικία 35 ετών, έπειτα από μηνιγγίτιδα και σοβαρή λοίμωξη του αίματος που εξελίχθηκε σε σηψαιμία
Η «Σαμάρα» του The Ring
NYT: Λίβανος, ο αδύναμος κρίκος της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ με Ιράν – Πώς η σύγκρουση Ισραήλ με Χεζμπολάχ απειλεί την εύθραυστη ειρήνη
Παραμένει άγνωστο το πότε και το αν το Ισραήλ αποσύρει τα στρατεύματά του από τον Λίβανο και το αν η Χεζμπολάχ παραδώσει το οπλοστάσιό της
Λίβανος