Κόσμος

Τζέφρι Πάιατ: Υποψήφιος για υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα ενέργειας των ΗΠΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρόθεση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να ορίσει τον πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα ενέργειας γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Τζέφρι Πάιατ υπηρετεί σήμερα ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θέση που κατέχει από το 2016.

Όπως σημειώνεται, από το 2013 έως το 2016 διετέλεσε πρέσβης στην Ουκρανία. Νωρίτερα, υπηρέτησε ως βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής του Γραφείου Κέντρο-Ασιατικών και Νότιο-Ασιατικών Υποθέσεων. Υπήρξε επιτετραμμένος της αμερικανικής αποστολής στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη.

Από το 1999 έως το 2002 υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος στο αμερικανικό προξενείο του Χονγκ-Κόνγκ και από το 1997 μέχρι το 1999 ως επικεφαλής του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη του Πακιστάν. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ, και συμμετείχε στις αποστολές των ΗΠΑ στην Ονδούρα και στην Ινδία.

Ο κ. Πάιατ έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Ιρβάιν). Το 1987 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παιδοκτονία στη Γαλλία: 5χρονη βρέθηκε νεκρή στο Μπλουά – Τη σκότωσε ο πατέρας της και επιχείρησε να αυτοκτονήσει
Οι γονείς είχαν χωρίσει και το παιδί ήταν το Σαββατοκύριακο με τον πατέρα του - Η μητέρα ενημερώθηκε από το σχολείο ότι το κοριτσάκι δεν πήγε και κάλεσε τις Αρχές
Αστυνομικός στη Γαλλία
Άσκηση «Θαλασσόλυκος»: Η Τουρκία βγάζει 100 πλοία και 50 αεροπλάνα σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα
Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΑΜ, «στόχος είναι να αξιολογηθεί η ετοιμότητα για την υπεράσπιση και την άμυνα της «Γαλάζιας Πατρίδας» έναντι των υφιστάμενων «κινδύνων ασφαλείας» στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο»
Τουρκική φρεγάτα
Η Μέγκαν Μαρκλ εθεάθη για πρώτη φορά στη Βρετανία μετά τη μετακόμισή της – Σε παμπ με την Έλεν Ντε Τζένερις
Ανεπιθύμητη η Μέγκαν στους κοσμικούς κύκλους στα Cotswolds, όπου φαίνεται να μένουν με το πρίγκιπα Χάρι και τα δυο τους παιδιά - Ούτε το όνομά της δεν θέλουν να ακούν
Μέγκαν Μαρκλ
Ερντογάν: Ο Τραμπ είναι πολύτιμος φίλος – Να αφήσουμε πίσω τα εμπόδια στην αμυντική βιομηχανία
«Χάρη στη συμβολή του ειλικρινούς και εξαιρετικού διαλόγου που έχουμε με τον πολύτιμο φίλο μου, τον πρόεδρο Τραμπ, έχουμε σημειώσει και συνεχίζουμε να σημειώνουμε σημαντική πρόοδο σε όλους τους τομείς των σχέσεών μας»
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν