Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

“Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον άντρα μου και πήραν για σκλάβα του σεξ την κόρη μου”

ΠΗΓΗ: DAILYMAIL
ΠΗΓΗ: DAILYMAIL

Συγκινεί και λυγίζει η εξομολόγηση μίας μητέρας από το Ιράκ, που, αφού έχασε τον άντρα της από ελεύθερο σκοπευτή του ISIS, βρέθηκε μπροστά στη σπαρακτική εικόνα της 9χρονης κόρη της να στέκεται πάνω από το νεκρό σώμα του πατέρα της, ενώ παράλληλα άρπαξαν τη 16χρονη κόρη της για σκλάβα του σεξ οι τζιχαντιστές.

“Όταν οι τζιχαντιστές σκότωναν του πάντες, πήγα να δω τον άντρα μου. Ήταν απλά καλυμμένος με αίμα και είδα ότι το κεφάλι του είχε διαχωριστεί από το σώμα του”, είπε η Hayar, 33, από τη σκηνή της στον προσφυγικό καταυλισμό Khanke, στο Βόρειο Ιράκ. “Το κεφάλι του είχε καταστραφεί. Η 9χρονη κόρη μου Shilan έπεσε πάνω στο σώμα του πατέρα της και δεν μπορούσα να την τραβήξω μακριά. Ήταν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει για δύο ώρες”.

Οι δύο άτυχες γυναίκες στηρίζουν η μία την άλλη. Παρηγορούνται και αυτό φαίνεται στο βίντεο της συνέντευξης που έδωσαν. Η μικρή Shilan φέρνει ξανά στη μνήμη της το τραγικό αυτό θέαμα, καθώς η μαμά της αφηγείται το βίαιο αυτό περιστατικό.

 Η παράλογη και βάρβαρη δολοφονία του πατέρα της, Qassem, συνέβη λίγο αφότου συνελήφθη η οικογένεια μαζί με 50 ακόμη θύματα μετά τις επιθέσεις του ISIS στο συγκρότημα Tel-Azer, νότια του βουνού Sinjar, στις 3 Αυγούστου του περασμένου έτους. “Oι τζιχαντιστές μας συγκέντρωσαν όλους εκεί. Χώρισαν τις γυναίκες και τα παιδιά και έβαλαν τους άνδρες σε άλλο δωμάτιο”, εξιστόρησε η χήρα του Hayar. Αποκάλυψε επίσης πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδε τη 16χρονη κόρη της. Ήταν ένα από τα 24 πιο όμορφα κορίτσια εκείνη την ημέρα που άρπαξαν για σκλάβες του σεξ οι τζιχαντιστές. “Έχει περάσει ένας χρόνος και σχεδόν δύο μήνες, και δεν έχω ακούσει τίποτα για την κόρη μου”, είπε χαρακτηριστικά.

Με δάκρυα στα μάτια η άτυχη χήρα και μητέρα εξιστορεί πως οι φανατικοί προσπαθούσαν να μετατρέψουν τους Γιαζίντι σε τρομοκράτες για τον ιερό τους πόλεμο. “Αφού πήραν τα κορίτσια, μας φώναξαν πως οι άνδρες θα πρέπει να είναι μουσουλμάνοι. Οι περισσότεροι από τους άνδρες αρνήθηκαν και προσπάθησαν να τρέξουν μακριά”. Στην προσπάθειά τους αυτή, οι μαχητές άρχισαν να τους σκοτώνουν, χρησιμοποιώντας σπαθιά, τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών και AK47s. Στη συζήτηση μπήκε και ο Árkád, ο 15χρονος γιος της Qassem, που καθόταν στη γωνία του καναπέ με θλιμμένα μάτια. “Ένας νεότερος τζιχαντιστής ήθελε να σκοτώσει τα παιδιά, και εμένα, αλλά ένας άλλος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία, είπε πως τώρα σκοτώνουν μόνο άνδρες, όχι τα παιδιά”. Η συνέχεια συγκλονίζει. Άντρες με όπλα στα χέρια άρχισαν να αποκεφαλίζουν τα άτυχα θύματα, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας τους. “Το κεφάλι του, ήταν πλήρως παραμορφωμένο. Είχε διαχωριστεί από το υπόλοιπο σώμα του. Υπήρχε αίμα παντού”. Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, 17, έτρεξε μακρυά προς το βουνό για να γλιτώσει. “Τότε, πήγα να τον ψάξω. Δεν ήξερα που είχε πάει. Όταν γύρισα, ξέσπασα σε κλάματα με αυτό που αντίκρισα. Η μικρότερή μου κόρη προσπαθούσε να τραβήξει την αδερφή της μακρυά από το νεκρό σώμα του πατέρα τους. Είχε ξαπλώσει από πάνω του. Αδυνατούσε να πιστέψει πως είχε πεθάνει”.

Η οικογένεια έμεινε 12 ημέρες στο βουνό προκειμένου να σωθεί. Τότε, κουρδικές δυνάμεις τους βοήθησαν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος. “Στο Κουρδιστάν, όταν φτάσαμε θάψαμε τα δόντια του άντρα μου, που είχε διασώσει η κόρη μου”. “Ακόμη περιμένω νέα από την κόρη μου, αν και κάποιοι μου είπαν πως μάλλον αυτοκτόνησε για να γλιτώσει από τους τρομοκράτες”.

Οι Άγριες δολοφονίες, η σεξουαλική βία και η ανισότητα των φύλων έχουν γίνει αφόρητη πραγματικότητα της ζωής Γεζιτών στα χέρια του ISIS στο βόρειο Ιράκ και είναι ανεξίτηλη η αποτύπωση της φρίκη στα μικρά παιδιά στη Συρία και το Ιράκ.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε