Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Αμετανόητος ο άνθρωπος που τον έβρισε – «Ήταν ένα αστείο»

Τζο Μπάιντεν: Αμετανόητος ο άνθρωπος που τον έβρισε – «Ήταν ένα αστείο»

Ως αστείο ο Τζάρεντ Σμεκ αποφάσισε να βρίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Αυτή την εξήγηση έδωσε ο Τζάρεντ Σμεκ, ο οποίος κατά την καθιερωμένη τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου με απλούς πολίτες έβρισε τον Μπάιντεν με το κωδικοποιημένο μήνυμα «Let’s go Brandon».

«Ήταν ένα αστείο, δεν το μετανιώνω» δήλωσε ο Τζάρεντ Σμεκ, που έβρισε τον Τζο Μπάιντεν. Σημειώνεται πως η φράση «Let’s go Brandon» είναι μια κωδικοποιημένη φράση που χρησιμοποιείται από τους επικριτές του προέδρου των ΗΠΑ και στην πραγματικότητα σημαίνει «Fuck you Biden».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγος του Τζιλ τηλεφώνησαν τυχαία σε κάποιους πολίτες για να ευχηθούν καλά χριστούγεννα. Οι Μπάιντεν μίλησαν μεταξύ άλλων και με τον Τζάρεντ Σμεκ, πατέρα τεσσάρων παιδιών αλλά και με τα παιδιά του.

Κλείνοντας τη συνδιάλεξη, ο αμερικανός πρόεδρος ευχήθηκε «καλά Χριστούγεννα» στον συνομιλητή του. Ο τελευταίος απάντησε «σας εύχομαι κι εσάς ευτυχισμένα, καλά Χριστούγεννα» προτού κλείσει με τη φράση «Let’s go Brandon».

«‘Let’s go Brandon’, σύμφωνοι», αποκρίθηκε ο κ. Μπάιντεν, χωρίς να αντιδράσει.

Ο Τζάρεντ δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης, ότι δεν μετανιώνει και πως ήταν ένα αστείο: «Δεν έχω κάτι εναντίον του Τζο Μπάιντεν, απλά πιστεύω ότι μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά».

«Το καταλαβαίνω πως ήταν αγενές, δεν έχω κάτι με τον Πρόεδρο προσωπικά, φαίνεται εγκάρδιος τύπος, ήταν ένα αθώο αστείο για να εκφράσω το δικαίωμα που μου δίνει ο Θεός να εκφράζω τις διαφωνίες και απογοητεύσεις μου με αστείο τρόπο. Τον αγαπώ (σσ. τον πρόεδρο) όπως αγαπώ κάθε αδερφό εν Χριστώ και αδερφή μου» σημειώνει.

Ο Σμεκ δήλωσε πως δεν μετανιώνει καθόλου για αυτό που έκανε, δεν είναι υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έκανε λόγο για ελευθερία του λόγου.

Η φράση βγήκε στις αρχές Οκτωβρίου όταν μια δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από τον οδηγό αγώνων ράλι Μπράντον Μπράουν. Την ώρα της συνέντευξης ακούγονται από πίσω οι θεατές να φωνάζουν «Fuck you Biden!», ωστόσο η δημοσιογράφος ύψωσε τη φωνή της για να καλύψει τις φωνές των θεατών και ακούστηκε να λέει στον αέρα: «Μπορείτε να ακούσετε τις φωνές του πλήθους: ‘Εμπρός Μπράντον!’ (‘Let’s Go Brandon’)».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις