Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Αν δεν ήταν ο Τραμπ, δεν ξέρω αν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα

Τζο Μπάιντεν: Αν δεν ήταν ο Τραμπ, δεν ξέρω αν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε πως αν δεν ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, ο ίδιος δεν είναι σίγουρος ότι θα έθετε υποψηφιότητα. 

«Αν ο (Ντόναλντ) Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να κερδίσει», πρόσθεσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος κοντά στη Βοστόνη, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, αναφερόμενος στον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο.

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, του οποίου η ηλικία ανησυχεί τους ψηφοφόρους και ο ίδιος προσπαθεί να προβάλλει το έργο του στην οικονομία, επαναλαμβάνει συχνά ότι η ίδια η δημοκρατία διακυβεύεται σε αυτή τη προαναγγελθείσα νέα αντιπαράθεση με τον πρώην επιχειρηματία.

Παρά τη χαμηλή δημοτικότητά του, και εκτός από μια μεγάλη έκπληξη ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα τον ανάγκαζαν να αποσυρθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, είναι επί του παρόντος το μεγάλο φαβορί των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις