Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Μικρόφωνο κατέγραψε τα «γαλλικά» του προέδρου

Τζο Μπάιντεν: Μικρόφωνο κατέγραψε τα «γαλλικά» του προέδρου

Στη Φλόριντα βρέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να συμπαρασταθεί στους πληγέντες του τυφώνα Ίαν. Ωστόσο, το ανοιχτό μικρόφωνο κατέγραψε τα «γαλλικά» του προέδρου, καθώς ο Μπάιντεν ακούγεται να βρίζει.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν βρέθηκε στην πόλη Φορτ Μέιερς, την πόλη που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα του τυφώνα Ίαν. Εκεί ακούγεται να λέει κάποια στιγμή: «Κανείς δεν τα βάζει με έναν Μπάιντεν (Νo one fucks with a Biden)».

«Μα τω Θεώ έχεις δίκιο» απάντησε ο δήμαρχος Ρέι Μέρφι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να προσθέτει «δεν μπορείς να τσακώνεσαι με τα αδέρφια σου έξω από το σπίτι σου». 

Σημειώνεται πως ο Μπάιντεν έχει μακρά κόντρα με το ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, και η συνάντηση με τον δήμαρχο έγινε μόλις λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε δίπλα στον κυβερνήτη.

Το CBS ρώτησε τον δήμαρχο γιατί ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε με αυτό τον τρόπο με τον ίδιο να απαντά: «Είμαστε και οι δύο Ιρλανδοί Καθολικοί. Είμαστε και οι δύο πιστοί Καθολικοί. Αλλά κάποιες στιγμές από το στόμα μας βγαίνουν πιπεράτα λόγια».

Δεν αποκάλυψε ποτέ τι ακριβώς είχε συζητήσει με τον Τζο Μπάιντεν πριν ο πρόεδρος εκστομίσει αυτά τα λόγια. 

Ο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του συνέκρινε την καταστροφή από το πέρασμα του τυφώνα Ίαν με όσα συνέβησαν στο σπίτι του το 2004 όταν έπεσε κεραυνός και ξέσπασε φωτιά στην κουζίνα. 

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο άγχος και φόβος υπάρχει σε αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς δεν χάσαμε όλο το σπίτι μας αλλά χάσαμε ένα σημαντικό τμήμα του» είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις