Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: «Παιδιά τα πάω υπέροχα» – Το πρώτο Tweet του μετά την νόσηση με κορονοϊό

Μετά την είδηση πως ο Τζο Μπάιντεν νοσεί από κορονοϊό και εμφανίζει ήπια συμπτώματα, ο Αμερικανός Πρόεδρος «εμφανίστηκε» μέσα από το Twitter καθησυχάζοντας τους πολίτες πως τα πάει πολύ καλά. Ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου, Κέβιν Ο’Κόνορ, ανέφερε νωρίτερα ότι ο Μπάιντεν εμφάνισε συνάχι, κόπωση και «περιστασιακά, ξηρό βήχα».

«Παιδιά, τα πάω υπέροχα», είπε από την πλευρά του ο 79χρονος πρόεδρος σε ένα tweet. «Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μόλις τηλεφώνησα στον γερουσιαστή Κέισι, τον βουλευτή Καρτράιτ και τον δήμαρχο Κογκνέτι (και τα ξαδέρφια μου στο Σκράντον) για να εκφράσω τη λύπη μου που έχασα τη σημερινή μας εκδήλωση. 

«Αρνητική» η Τζιλ Μπάιντεν

Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, η οποία βρέθηκε αρνητική παρά το γεγονός ότι είχε στενή επαφή με τον πρόεδρο Μπάιντεν, είπε ότι ο σύζυγός της τα πάει καλά. «Μίλησα μαζί του μόλις πριν από λίγα λεπτά», είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Ντιτρόιτ. «Τα πάει καλά, νιώθει καλά».

Με το Paxlovid αντιμετωπίζει τον COVID ο Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν είναι πλήρως εμβολιασμένος αφού είχε κάνει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer ενώ, τον Σεπτέμβριο έλαβε την πρώτη αναμνηστική δόση και τον Μάρτιο την δεύτερη. Παράλληλα, γινόταν προσπάθειες για να μην κολλήσει τον ιό ο Αμερικανός πρόεδρος, με αυστηρές προφυλάξεις από τον Λευκό Οίκο.

Αφού τελικά νόσησε και για να αντιμετωπίσει τα ήπια συμπτώματα κορονοϊού που έχει, ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε να παίρνει το Paxlovid. Φάρμακο που, στις ΗΠΑ, συστήνεται να το λαμβάνουν τα άτομα που κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα, όπως και ο πρόεδρος Μπάιντεν, λόγω της ηλικίας του.

Το Paxlovid λειτουργεί παρεμποδίζοντας τη διαδικασία αναπαραγωγής του ιού. Εμποδίζει τον COVID να κάνει αντίγραφα του εαυτού του και έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα κερδίζει πολύτιμο χρόνο για να καταπολεμήσει τον ιό. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, «θα απομονωθεί στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ποιος κόλλησε τον Αμερικανό Πρόεδρο 

Με τα συμπτώματα να εμφανίζονται κατά μέσο όρο περίπου πέντε ημέρες μετά την επαφή με ένα μολυσμένο άτομο, οι πρόσφατες επαφές και τα ταξίδια του Μπάιντεν θα ερευνηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι ημέρες, ο Τζό Μπάιντεν, βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία όπου χαιρετήθηκε με τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Πηγή: DailyMail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Nutella ταξίδεψε στο διάστημα κάνοντας «βόλτα» μέσα στο Orion: Η κορυφαία γκρίζα διαφήμιση όλων των εποχών
Το βαζάκι Nutella σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας ταξίδευε στον αέρα μέσα στην κάψουλα του Orion με τους αστροναύτες να προσφέρουν άθελά τους με αυτό τον τρόπο την καλύτερη διαφήμιση στο προϊόν
Η Nutella στο διάστημα
Τεράστια φωτιά στη «Γέφυρα της Αμερικής» μετά από ισχυρή έκρηξη σε βυτιοφόρο πάνω από τη Διώρυγα του Παναμά
Η έκρηξη καταγράφηκε σε βίντεο στο οποίο φαίνονται οι φλόγες να υψώνονται πέρα και πάνω από τον δρόμο με τους οδηγούς οχημάτων στο σημείο να προσπαθούν να διαφύγουν από το σημείο
Παναμάς: Τεράστια φωτιά στη «Γέφυρα της Αμερικής» μετά από ισχυρή έκρηξη σε βυτιοφόρο πάνω από τη Διώρυγα
Αντίστροφη μέτρηση για το τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν – Οι δεύτερες σκέψεις και η «αλαζονική ρητορική» του Αμερικανού προέδρου
«Η χώρα ολόκληρη θα μπορούσε να καταστραφεί μέσα σε μόνο μια νύχτα», κι αυτή μπορεί να είναι αυτή της Τρίτης προς Τετάρτη, είπε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Artemis II: Οι αστροναύτες είδαν την αθέατη πλευρά της Σελήνης – Η επανασύνδεση του Orion με τη Γη μετά από 40 λεπτά σιγής
Tο πλήρωμα της αποστολής Artemis II έζησε μοναδικές στιγμές από την πίσω πλευρά της Σελήνης, παρατηρώντας ολική έκλειψη Ηλίου και καταγράφοντας επιστημονικά δεδομένα
Η αποστολή ArtemisII της NASA
17