Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Συνάντηση με τον Ρίσι Σούνακ στη Ντάουνινγκ Στριτ

Τζο Μπάιντεν: Συνάντηση με τον Ρίσι Σούνακ στη Ντάουνινγκ Στριτ

Στη Ντάουνινγκ Στριτ έφτασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη συνάντηση Τζο Μπάιντεν και Ρίσι Σούνακ στη Ντάουνινγκ Στριτ αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της υποστήριξης στην Ουκρανία, ενόψει της σημαντικής συνόδου κορυφής του NATO στο Βίλνιους.

Χαμογελαστός, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έσφιξε το χέρι του Βρετανού πρωθυπουργού, ποζάροντας για σύντομο διάστημα στις κάμερες στην είσοδο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποιεί σήμερα σύντομη επίσκεψη στη Βρετανία, την πιο στενή σύμμαχο των ΗΠΑ, κατά την οποία θα συναντηθεί επίσης με τον βασιλιά Κάρολο, πριν από την σύνοδο κορυφής του NATO στη Λιθουανία.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος έφτασε χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Λονδίνο αναμένεται μετά την συνάντησή του με τον Σούνακ στην Ντάουνινγκ Στριτ, να συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο στο Ουίνδσορ.

Πριν από την επίσκεψη αυτή, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει “να ενισχύσει κι άλλο την ισχυρή σχέση του” με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ είχε ανακοινώσει ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου “μαρτυρά τους στέρεους δεσμούς” ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις