Κόσμος

Τζον Μακέιν: “Δεν θέλω τον Τραμπ ούτε στην κηδεία μου”

Ο βετεράνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν, 81 ετών, ο οποίος πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραστεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του, ανέφεραν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από την Αριζόνα έχει ταραχώδη σχέση με τον Τραμπ. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times και το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στον Μακέιν, ο τελευταίος ζήτησε να εκπροσωπηθεί ο Λευκός Οίκος από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και όχι από τον Τραμπ.

Σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα και σε ένα ντοκιμαντέρ ο Μακέιν δηλώνει μετανιωμένος που το 2008, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα, διάλεξε για υποψήφια αντιπρόεδρο τη Σάρα Πέιλιν και όχι τον πρώην γερουσιαστή Τζόζεφ Λίμπερμαν.

Ο Μακέιν, που είναι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου. Πρόσφατα επέστρεψε στην Αριζόνα όπου αναρρώνει από μια εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε για μια εντερική λοίμωξη.

Ο Μακέιν και ο Τραμπ έχουν μια “δύσκολη” σχέση και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές του 2016. Σε μια ομιλία του ο νυν πρόεδρος επιτέθηκε στον γερουσιαστή ο οποίος είχε αιχμαλωτιστεί στο Βιετνάμ όταν καταρρίφθηκε το αεροπλάνο του και αμφισβήτησε τον ηρωισμό του. “Είναι ήρωας επειδή πιάστηκε αιχμάλωτος; Εμένα που αρέσουν οι άνθρωποι που δεν αιχμαλωτίστηκαν” είπε.

Πέρσι ο Μακέιν καταψήφισε την πρόταση για μερική κατάργηση του Obamacare, του νόμου για την ασφάλιση που είχε περάσει ο Μπαράκ Ομπάμα, τορπιλίζοντας μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, επιζώντες του Μπατακλάν αυτοκτονούν, θύματα του «αόρατου» τραύματος
Ο Γκιγιόμ Βαλέτ και ο Φρεντ Ντεβίλντ είχαν επιζήσει από τη σφαγή του Μπατακλάν. Ρημαγμένοι από το μετατραυματικό στρες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους, ανήμποροι να ξεφύγουν από το αποτύπωμα του τρόμου της 13ης Νοεμβρίου 2015
Ένας άνδρας περπατά μπροστά από την αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, ενώ οι άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παρίσι, στις 22 Νοεμβρίου 2015.
ΗΠΑ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» βλέπει πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στις αμερικανικές επιθέσεις σε πλοία στη Καραϊβική
Ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, καταγγέλλει την παράνομη εκτροπή της αμερικανικής αντιναρκωτικής πολιτικής στη Καραϊβική
Εικόνα που δείχνει ένα χτύπημα σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Βενεζου