Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τζόνσον: “Απολογία” για το παρελθόν του και απειλές για το κυβερνητικό μέλλον του

Τζόνσον

Ο Τζόνσον αναγκάσθηκε να απολογηθεί στον αέρα του LBC για τις απόψεις του για τις ανύπαντρες μητέρες σε άρθρο που είχε γράψει πριν από 25 χρόνια.

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι οι εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου μπορεί να είναι σχεδόν “υγιεινός περίπατος” για τον Μπόρις Τζόνσον, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις συνεντεύξεις του.

Κι αυτό γιατί τον “στοιχειώνουν” όχι μόνον τα φαντάσματα του παρελθόντος, δηλαδή οι δηλώσεις που κατά το παρελθόν έχει κάνει ο ίδιος ο Τζόνσον, αλλά και οι “δαίμονες” του παρόντος, οι σπασμωδικές δηλαδή αντιδράσεις του στα θέματα της επικαιρότητας.

Για παράδειγμα ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάσθηκε να απολογηθεί στον αέρα του LBC για τις απόψεις του για τις ανύπαντρες μητέρες σε άρθρο που είχε γράψει πριν από 25 χρόνια για το περιοδικό Spectator.

Τα παιδιά των ανύπαντρων μητέρων είναι «κακοαναθρεμένα, αστοιχείωτα, επιθετικά και παράνομα», έγραφε το 1995 ο Μπόρις Τζόνσον σε ένα άρθρο που επανήλθε τις τελευταίες ημέρες στην επιφάνεια. Έγραφε επίσης ότι είναι «σκανδαλώδες που τα παντρεμένα ζευγάρια πληρώνουν για την επιθυμία των “ανύπαντρων μητέρων” να κάνουν παιδιά χωριστά από τις άλλες γυναίκες» και ζητούσε να βρεθεί τρόπος για «να επανέλθει η επιθυμία των γυναικών για τον γάμο». Στο ίδιο άρθρο, ο Τζόνσον χαρακτήριζε τους ανθρώπους που προέρχονται από τις κατώτερες τάξεις «αλκοολικούς», «εγκληματίες» και «άχρηστους».

Σήμερα στην συνέντευξη του Τζόνσον στο LBC, μία ακροάτρια, ανύπαντρη μητέρα, του ζήτησε να σχολιάσει τις απόψεις του αυτές.

«Πρόθεσή μου δεν ήταν καθόλου να δείξω έλλειψη σεβασμού» για οποιονδήποτε, απάντησε ο Τζόνσον. Επιχείρησε δε να περάσεις στην “αντεπίθεση”.

“Είναι δηλώσεις που έγιναν πριν από 25 χρόνια και έχουν απομονωθεί από το πλαίσιό τους”, είπε κατηγορώντας το Εργατικό Κόμμα ότι προσπαθεί με τον τρόπο αυτόν να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι δεν έχει σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Ποιο είναι το πλαίσιο που θα συγχωρούσε αυτά τα εξοργιστικά σχόλια για τις ανύπαντρες μητέρες και τα παιδιά τους;”, σχολίασε μέσω στο Twitter το Εργατικό Κόμμα.

Αλλά ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται και για επίθεση κατά της ελευθερίας της έκφρασης. Το κόμμα του θα καταθέσει προσφυγή στην ρυθμιστική αρχή των βρετανικών μέσων ενημέρωσης για το γεγονός ότι το Channel 4 αντικατέστησε με μία κολόνα πάγου, όπου ήταν «χτυπημένο» το Logo των Τόρις, την κενή θέση του Μπόρις Τζόνσον στην χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συζήτηση για το Κλίμα.

Πηγή των Τόρις δήλωσε στην Daily Telegraph ότι σε περίπτωση επανεκλογής του Συντηρητικού Κόμματος, «θα επανεξετασθούν οι υποχρεώσεις του Channel 4» της δημόσιας τηλεόρασης.

Σήμερα το πρωί, ο Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι είναι προσηλωμένος σε έναν «ελεύθερο, δίκαιο, ζωντανό και ζωηρό» Τύπο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις