Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τζόρτζια Μελόνι: Ανάμεσα στους 100 πιο ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή σύμφωνα με το «Time»

Τζόρτζια Μελόνι: Ανάμεσα στους 100 πιο ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή σύμφωνα με το «Time»

Στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο συγκαταλέγεται η Τζόρτζια Μελόνι. Τα ονόματα των προσωπικοτήτων δημοσίευσε το περιοδικό «Time».

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας εξελέγη δημιουργώντας αμφιβολίες λόγω του ακροδεξιού κόμματος του οποίου ηγείται. Το «Time» ανέφερε πως η Τζόρτζια Μελόνι είναι μέσα στους πιο δημοφιλείς ευρωπαίους ηγέτες, έχοντας ισχυρή επιρροή παγκοσμίως.

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Ιταλίδα πρωθυπουργός κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές: «Πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

«Μετά από δύο χρόνια, παραμένει δημοφιλής όχι μόνο στην Ιταλία, όπου η δημοτικότητά της είναι του 41%, παρά την ισχνή οικονομική ανάπτυξη, αλλά και μεταξύ των ηγετών της Δύσης, πολλοί από τους οποίους ενθαρρύνθηκαν από την στήριξη της Μελόνι προς την Ουκρανία», προσθέτει το αμερικανικό περιοδικό «Time».

Το περιοδικό, τέλος, αναφέρεται και στις κριτικές που η Τζόρτζια Μελόνι δέχεται στην Ιταλία: «Την κατηγορούν ότι φλερτάρει πολιτικά με την άκρα δεξιά, για την έλλειψη πλήρους αναγνώρισης των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών και για τους αυστηρούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά την υποδοχή των μεταναστών».

Στη λίστα ων προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή είναι επίσης ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι αλλά και η “Πρώτη Κυρία” της ρωσικής αντιπολίτευσης και σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις