Κόσμος

Τζόρτζια Μελόνι για συνεργασία με την Αλβανία στο μεταναστευτικό: Δέχτηκα απειλές θανάτου επειδή υπέγραψα

«Δέχθηκα θανατικές απειλές», δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (30.10.2024) η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, επειδή υπέγραψε τη συνεργασία με την Αλβανία για το μεταναστευτικό.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, η Τζόρτζια Μελόνι αποκάλυψε πως «για πρώτη φορά, δέχθηκα θανατικές απειλές, επειδή υπέγραψα το πρωτόκολλο συνεργασίας με την Αλβανία για το μεταναστευτικό».

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φέρει απτά αποτελέσματα η συγκεκριμένη συνεργασία», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, με αναφορά στα δύο ιταλικά κλειστά κέντρα για αιτούντες άσυλο, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στη βόρεια Αλβανία.

«Αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε τη συγκεκριμένη πορεία, θα δηλώσω ότι η Ιταλία, τελικά, δεν είναι ασφαλής χώρα. Όταν κάποιοι το ισχυρίζονται για το Μπαγκλαντές – μιλάμε για 180 εκατομμύρια ανθρώπους – είναι σαν να τους λέμε “ελάτε άνετα στην Ιταλία”. Κάποιοι, έχουν θέσει ως στόχο να παρεμποδίσουν την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης», τόνισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Κατά την άποψή της, η απόφαση των δικαστών της Μπολόνια να ζητήσουν από το δικαστήριο της ΕΕ να αποφανθεί επί του νομοθετικού διατάγματος της κυβέρνησης της Ρώμης, το οποίο αφορά τις ασφαλείς χώρες προέλευσης των μεταναστών, «μοιάζει περισσότερο με προπαγανδιστικό φυλλάδιο, παρά με δικαστικό έγγραφο».

Σχολιάζοντας την απόφαση δύο εκ των τριών μεγαλύτερων συνδικάτων της χώρας, CGIL και UIL, να προκηρύξουν γενική απεργία κατά του σχεδίου κρατικού προϋπολογισμού για τις 29 Νοεμβρίου, η Τζόρτζια Μελόνι κατηγόρησε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για «προκατειλημμένη συμπεριφορά».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «η ανακοίνωσή αυτή για προσφυγή σε γενική απεργία, έγινε λίγες ημέρες πριν από τη συνάντησή τους με την κυβέρνηση, με αντικείμενο το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2025».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ουκρανία: Νύχτα τρόμου από ρωσικά πλήγματα, με τρείς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
Μια νέα ομοβροντία πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπληξε τη νύχτα την περιφέρεια της Ντνιπροπετρόφσκ, προκαλώντας έναν νεκρό και δεκατρείς τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Φλεγόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Κιέβου μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
1
Ο Τραμπ δεν σταματά να «πολεμά» το Χάρβαρντ: Του επέβαλλε περιορισμούς σε ορισμένα ομοσπονδιακά κεφάλαια
Το καθεστώς αυτό επιβάλλει στο πανεπιστήμιο να χρησιμοποιεί εφεξής ίδια κεφάλαια για να προωθεί την ομοσπονδιακή βοήθεια που χορηγείται στους φοιτητές προτού να είναι σε θέση να ανακτά τα ποσά αυτά από το κράτος
Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ 1
Η Πορτογαλία θα αναγνωρίσει επίσημα κράτος της Παλαιστίνης
Η Λισαβόνα επιβεβαίωσε ότι θα αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος την Κυριακή, παραμονή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εντασσόμενη έτσι στη διεθνή δυναμική υπέρ της λύσης των δύο κρατών
Διαδηλωτές με παλαιστινιακή σημαία 5
Το Ισραήλ «ισοπεδώνει» τη Γάζα στέλνοντας ρομπότ και τηλεκατευθυνόμενα οχήματα με εκρηκτικά
Σε απόγνωση οι κάτοικοι που δεν έχουν που να πάνε - «Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με ισχύ άνευ προηγουμένου», ανέφερε ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ
Βομβαρδισμοί στη Γάζα 10
Αμερικανικό χτύπημα σε ταχύπλοο που μετέφερε ναρκωτικά: Το βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε – τουλάχιστον τρία – πλήγματα εναντίον σκαφών τα οποία ανήκαν όπως διαβεβαίωσε σε διακινητές ναρκωτικών
Το ταχύπλοο που χτύπησαν οι Αμερικανικές δυνάμεις
3