Κόσμος

Τζόρτζια Μελόνι: «Πρόεδρε είμαι αυτή η σκύλα», είπε σε αντίπαλό της – Η επική ατάκα που έγινε viral

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συστήθηκε ως «αυτή η σκύλα» στον κυβερνήτη της Καμπανίας, Βιντσέντζο Ντε Λούκα, χθες Τρίτη (28.05.2024), κατά την παρουσίαση έργων υποδομής στη Νάπολη.

Η επικεφαλής του πολιτικού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας (Fdi), Τζόρτζια Μελονι μάλλον τη φύλαγε στον Ντε Λούκα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) της αντιπολίτευσης, όταν εκείνος την αποκάλεσε «stronza» (σκύλα) σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στην Κάτω Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Πρόεδρε Ντε Λούκα, (είμαι) αυτή η σκύλα η Μελόνι. Πώς είσαι;», είπε η Μελόνι, στον Ντε Λούκα, προτού του σφίξει το χέρι στο περιθώριο εγκαινίων ενός αθλητικού κέντρου στην πόλη Καϊβάνο. «Καλώς ήρθατε», απάντησε ο Ντε Λούκα. «Είμαι καλά στην υγεία μου».

Το βίντεο με την «εκδίκηση» της Μελόνι, αναρτήθηκε στα social media και έγινε σε χρόνο μηδέν viral.

Στις 16 Φεβρουαρίου ο Ντε Λούκα είχε ηγηθεί μιας διαμαρτυρίας εκατοντάδων δημάρχων του νότου κατά των αμφιλεγόμενων σχεδίων της κυβέρνησης για «διαφοροποιημένη αυτονομία», τα οποία, σύμφωνα με τους επικριτές, θα επιδεινώσουν το χάσμα μεταξύ βορρά και νότου.

Η Μελόνι είπε τότε ότι θα έπρεπε να ξοδεύει περισσότερο χρόνο στην εργασία του παρά να ηγείται διαδηλώσεων.

Ο Ντε Λούκα απάντησε λέγοντας «εσύ να δουλέψεις σκύλα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156