Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τζόρτζια Μελόνι: Σάλος με τη δήλωση για την ανορεξία και τη βουλιμία των νέων

Τζόρτζια Μελόνι: Σάλος με τη δήλωση για την ανορεξία και τη βουλιμία των νέων
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η ανορεξία, η βουλιμία και οι αυτοκαταστροφικές τάσεις των νέων είναι «συμπεριφορές που δεν σέβονται τους κανόνες της κοινωνίας», σύμφωνα με την πρόεδρο των ακροδεξιών «Αδελφών της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, όπως είπε η ίδια σε ένα βίντεο και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.

Η Τζόρτζια Μελόνι αλλά και τα «Αδέλφια της Ιταλίας» θέλησαν να τονίσουν τη σημασία και δυνατότητα άθλησης των νέων, επιμένοντας ότι είχαν ως σημείο αναφοράς την υγεία τους, όμως τελικά προκάλεσαν τόσες αντιδράσεις που το κόμμα έσβησε το συγκεκριμένο tweet και την πρόεδρό του να προσπαθεί να ανακαλέσει.

Ο Ενρίκο Λέτα, ο γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη θέση αυτή και ο βουλευτής των «Δημοκρατικών», Φιλίπο Σένσι, πρόσθεσε ότι «με το να χαρακτηρίζεις “ανάρμοστες συμπεριφορές” την ανορεξία και τη βουλιμία, δείχνεις ότι δεν διαθέτεις ούτε ίχνος ντροπής».

«Το να μπερδεύει κανείς ασθένειες όπως η ανορεξία με τις συμμορίες νέων και την εξάρτηση από τυχερά παιχνίδια, μας αφήνει πραγματικά άναυδους. Σημαίνει ότι δεν σέβεται τους νέους ανθρώπους αλλά αντιθέτως, τους προσβάλλει», τόνισε πριν λίγο η Πάολα Μπολντρίνι, αντιπρόεδρος της επιτροπής θεμάτων υγείας της ιταλικής Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις