Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τζούλιαν Ασάνζ: Πώς ένα μικρό πρακτορείο ειδήσεων “έπιασε” την σύλληψη! video

Τζούλιαν Ασάνζ

Το “αποκλειστικό” της σύλληψης του Τζούλιαν Ασάνζ, αποτέλεσε μια τεράστια επιτυχία ενός μικρού πρακτορείου ειδήσεων.

Οι αποκλειστικές εικόνες της σύλληψης του Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο απομάκρυνε με τη βία η αστυνομία από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο χθες το πρωί, τραβήχτηκαν από το μικρό πρακτορείο ειδήσεων Ruptly TV, που ανήκει στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

“Έπιασαν” την σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ

«Η σκληρή δουλειά και η υπομονή μπορούν να αποζημιωθούν» υπογραμμίζει το Ruptly σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, όπου εξήρε το έργο της ομάδας του, η οποία παρέμεινε μπροστά από τα γραφεία της διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας της Νότιας Αμερικής, όταν «όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ είχαν αποφασίσει να αποχωρήσουν».

Από τότε που το Wikileaks είχε προειδοποιήσει, την περασμένη εβδομάδα, για το ενδεχόμενο ο ιδρυτής του να απελαθεί, το Ruptly μετέδιδε εικόνες σε απευθείας σύνδεση από το κτίριο, στη συνοικία Νάιτμπριτζ.

«Την περασμένη εβδομάδα, παρακολουθούσαμε στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση, την ώρα που η ομάδα μας είχε αναλάβει να καταγράφει την πρεσβεία 24 ώρες το 24ωρο» σημειώνει το πρακτορείο στην ανακοίνωσή του.

«Για πολλές ημέρες και νύχτες, δεν υπήρχε καμία εξέλιξη. Βλέπαμε τηλεοπτικά συνεργεία να πηγαινοέρχονται. Όμως εμείς παραμείναμε εκεί. Πιστεύουμε ότι αυτά τα πλάνα αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη δημοσιογραφική αξία» τονίζεται.

Στα πλάνα που τράβηξε το συνεργείο του Ruptly διακρίνεται ο Τζούλιαν Ασάνζ, με ανακατωμένα μαλλιά και μακριά λευκή γενειάδα, να μεταφέρεται από αστυνομικούς εκτός της πρεσβείας. Οι εικόνες αυτές σύντομα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Το Ruptly ιδρύθηκε το 2013 «με αποστολή να καταστεί μια ανταγωνιστική εναλλακτική στα παραδοσιακά πρακτορεία ειδήσεων» χάρη στα «αποκλειστικά και viral βίντεο», αναφέρεται στον ιστότοπό του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις