Κόσμος

Τζοβάνι Τρία: Το 2019 θα μειωθεί το ιταλικό χρέος

Ο ιταλός υπουργός οικονομικών Τζοβάνι Τρία, κατά την έναρξη των εργασιών του Γιούρογκορουπ αναφέρθηκε στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το ιταλικό χρέος, το 2019 πρόκειται να μειωθεί. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε ο Τρία.

«Περιμένουμε να διαβάσουμε αναλυτικά τα μέτρα, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι ότι το ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού δεν είναι συμβατό με το Σύμφωνο Σταθερότητας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, από το Λουξεμβούργο.

«Υπάρχουν κανόνες και είναι ίδιοι για όλους, διότι το μέλλον μας είναι συνδεδεμένο. Μειώνουμε το χρέος, σεβόμαστε τους κανόνες αυτούς και μένουμε κάτω από το 3% στην σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ, όχι για να ικανοποιήσουμε την Κομισιόν, αλλά διότι θεωρούμε ότι είναι καλό για τους πολίτες μας», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ.

Ο δε επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, τόνισε ότι «προς το παρόν, αυτό που γνωρίζει είναι ότι το ιταλικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 2,4% του ΑΕΠ για την επόμενη τριετία. Κάτι το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική απόκλιση από τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί».

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, πάντως, μέσω Facebook τόνισε ότι «ο επόμενος κρατικός προϋπολογισμός θα είναι θαρραλέος και σοβαρός, με στόχο την ανάπτυξη αλλά και την δημοσιονομική σταθερότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Μπορεί να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε και τότε το Ιράν δεν υπάρχει πλέον
Η νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον του δεξαμενόπλοιου M/T Kiku, το οποίο κινούνταν στα Στενά του Ορμούζ
Ντόναλντ Τραμπ
Αλγερινός επιτέθηκε με σφυρί στον γείτονά του στην Ισπανία και συνελήφθη - Του άνοιξε το κεφάλι και τον άφησε αιμόφυρτο στον δρόμο
Ο άνδρας διαπληκτίστηκε με το θύμα και ένα φίλο του θύματος - Τραυμάτιζε με μπουκάλι τον φίλο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ισπανία