Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαλς για 2900 απολύσεις: Προτεραιότητα η επιβίωση της Air France

Βαλς για 2900 απολύσεις: Προτεραιότητα η επιβίωση της Air France

Η «επιβίωση» της αεροπορικής εταιρείας Air France είναι εκείνη που τελικά διακυβεύεται, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, απευθύνοντας νέα έκκληση προς τους πιλότους να επιδείξουν «υπευθυνότητα» μεσούσης της κρίσης που συνταράσσει την αεροπορική εταιρεία.

«Η πρόκληση είναι να επιβιώσει εντέλει η Air France» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL. «Το κράτος που είναι μέτοχος της εταιρείας (και που κατέχει το 17,6% του κεφαλαίου της) διεκπεραιώνει απόλυτα το ρόλο του, καθώς υποστηρίζει τη διοίκηση και υποστηρίζει σε κάθε περίπτωση την ανάγκη να υπάρξουν αληθινές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο των απολύσεων και κυρίως να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οικονομικών ζημιών» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Μανουέλ Βαλς υπογράμμισε ότι το κράτος υποστηρίζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που παρουσίασαν οι πρόεδροι της Air France-KLM και Air France, εντούτοις επισήμανε ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου και όλα τα μέρη πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν».

«Χωρίς την προσπάθεια των πιλότων, χωρίς τη διαύγεια των πιλότων, χωρίς την ευθύνη που πρέπει να επιδείξουν οι πιλότοι, δε μπορούν να υπάρξουν καλές μεταρρυθμίσεις καθώς αν αυτό δε γίνει, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα είναι εκείνοι που θα πληρώσουν» το τίμημα, σημείωσε ο Βαλς.

Βίαια επεισόδια συγκλόνισαν την Air France κατά τη διάρκεια των οποίων δύο διευθυντικά στελέχη βρέθηκαν στο στόχαστρο τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση ενός νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης που προβλέπει κυρίως την κατάργηση 2.900 θέσεων εργασίας σε διάστημα 2 ετών.

Η Δικαιοσύνη ξεκίνησε μια έρευνα για την επίθεση που δέχθηκαν τα δύο στελέχη της εταιρείας.

Είκοσι περίπου άνθρωποι, μεταξύ αυτών δέκα περίπου ενεπλάκησαν άμεσα στο περιστατικό, έχουν αναγνωριστεί από τις αρχές, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η ίδια πηγή επισήμανε ότι είναι δύσκολο να διαχωρίσουν οι αρχές τα πρόσωπα που επιτέθηκαν εναντίον των δύο ανδρών και τα πρόσωπα που προσπάθησαν να τους προστατέψουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε